Liderul Seriei a II-a a Ligii a II-a nu va putea promova, indiferent de locul ocupat la sfârşitul campionatului. Consilierii judeţeni nu au aprobat, în regim de urgenţă, deblocarea a 1,8 milioane de euro, cerinţa minimă pentru ca Poli să poată depune dosarul de licenţiere. Întruniţi într-o şedinţă cu uşile închise, aleşii judeţeni nu i-au dat nicio şansă lui Iancu. De altfel, era și greu s-o facă.
Discuţiile au fost extrem de aprinse. Consilierii liberali, la îndemnul preşedintelui PNL Timiş, Nicolae Robu, au propus preluarea a doar 51% din acțiunile clubului, cu deblocarea rapidă a sumei de 1,8 milioane de euro, pentru a putea obține licența. Ulterior urma să fie plătite şi celelalte datorii ale lui Iancu, în valoare totală de aproximativ 10 milioane de euro. Consilierul judeţean Titu Bojin, liderul PSD Timiş, a propus o altă variantă: preluarea a 100% din acţiuni, dar doar dacă Marian Iancu rezolvă singur problema licenței. Adică CJT să nu aloce cei 1,8 milioane de euro. Propunerea social-democraţilor a fost votată de toţi aleşii judeţeni, cu excepţia partenerilor de alianţă, consilierii liberali. Clubul Poli Timişoara a primit o derogare până luni, 2 aprilie, pentru achitarea datoriilor urgente. Şansele ca Iancu să achite până atunci de unul singur suma sunt practic nule.
Liderul PSD Timiş a ieşit liniştit de la şedinţa cu uşile închise a comisiilor reunite. Propunerea sa a fost acceptată. „Am decis că suntem de acord cu preluarea a 100% din acţiunile clubului, indiferent dacă se obţine sau nu licenţa. Şansa ca Iancu să obţină licenţa este minimă. Trebuie să salvăm Politehnica şi să găsim resursele necesare pentru a o susţine, chiar dacă va fi în Divizia B. Nu puteam intra într-o încrengătură de azi pe mâine. Cei care conduc CJT şi Primăria Timişoara vor trebui să răspundă pentru întârzierea negocierilor. Nimeni nu trebuie să fie supărat, nici suporterii, nici Iancu, nici aleşii locali şi judeţeni”, a spus Bojin.
Partenerul social-democraţilor, preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu, a ieşit distrus de la aceeaşi şedinţă. „Majoritatea consilierilor judeţeni a votat ca Poli să nu obţină licenţa. S-o spunem pe şleau. Ce s-a propus, adică începerea un nou proces de negociere în alţi termini, este echivalent cu pierderea licenţei. Consilierii judeţeni liberali au propus ca, plecând de la acel draft de contract de la Marian Iancu, să venim cu amendamente şi să se supună la vot joi, pentru a se poate face plata la timp a sumei de 1,8 milioane de euro, astfel încât să se obţină licenţa. Doar noi am votat această propunere. Poate se şi vede, sunt marcat de ce s-a întâmplat”, a declarat Robu.
Teoretic, suma de 1,8 milioane de euro putea fi aprobată într-o şedinţă extraordinară a CJ. Culmea, era şi timp pentru aceasta. Dacă era anunţată joi, conform legii, în trei zile, adică duminică, aleşii judeţeni se puteau întâlni şi decide deblocarea acestei sume.
Primăria Timișoara scanează din aer, folosind inteligența artificială, cimitirele din Timișoara. Deși i s-a transmis…
Carla’s Dreams va fi formația care le va cânta timișorenilor din Piața Operei la ora…
Joi, Marcel Ciolacu s-a trezit asudat şi cu faţa la cearşaf. Probabil a visat peste…
Atunci când te confrunți cu provocarea renovării unei băi de dimensiuni reduse, fiecare centimetru contează.…
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…