Categories: Klaus Vaterland

Ospitalitate romaneasca: Ponta il invita cu drag pe Gheorghe Ciuhandu in barca liberala

O vorbă din bătrâni spune așa: calul moare de drum lung și prostul de grija altuia. Domnul Victor Ponta de la PSD nu e prost. Cal ar mai avea o șansă să fie, dar prost sigur nu e, ca să aplicăm dumnealui zicala de mai sus. Totuși, îmi voi aminti cum președintele PSD și co-președintele USL se preocupa dumnealui ca Timișoara să aibă un primar destoinic, dar nu în persoana lui Nicolae Robu, soluție convenită ca-ntre parteneri cu Titu Bojin de la PSD Timiș, ci pe numele său Gheorghe Ciuhandu, de la o aripă a țărăniștilor.

Dacă cineva n-ar cunoaște dedesubturile acestei ambiții manifestate atât de insistent de „Cârlan”, adică povestea cu liderul PSD care nu-i poate refuza aproape nimic viceprimarului Grindeanu, care, la rândul său, nu le poate refuza chiar nimic unor buni prieteni interesați de tot ce mișcă în administrația timișoreană sub privirile inocente ale actualului primar, atunci chiar că s-ar întoarce la pilda din susul paginii, cu grija aia care-l ascute rău de tot pe Dabija ăsta de la PSD. E ca și cum ar veni un liberal cu personalitate și s-ar întreba, pe bună dreptate, de ce-ar tânji PNL să aibă premier pe unul ca Ponta, când ar putea să-l aibă din nou pe Tăriceanu.

Sau invers, să vină „nea Nelu”, președintele onorific, să propună un candidat mai potrivit pentru prezidențialele din 2014 în persoana lui Sorin Oprescu, nu pe Crin Antonescu, pentru care la vedere se fac pregătirile ca-ntre frați de alianță. N-a apucat să răsufle ușurată organizația Timiș a PNL de ingerințele lui Victoraș, că acest „Che Guevara” al USL a și recidivat. Zilele trecute, omul a declarat că „țărăniștii adevărați sunt bine primiți în USL” și că un acord cu aripa Ciorbea este foarte posibil, dar numai în interiorul alianței dintre liberali și conservatori (ACD).

La prima vedere am apreciat bunul simț de care a dat dovadă Victor Ponta când s-a ferit să afirme că adevărații țărăniști ar fi bineveniți în PSD, partidul „patriarhului roșu” Ion Iliescu. Putea omul să zică că, în amintirea Seniorului Coposu, a lui Ion Diaconescu și a altor contemporani ai lui Victor Ciorbea, „arhitectul mineriadelor” ar putea să binecuvânteze intrarea în partidul celor trei roze a lui Gheorghe Ciuhandu și a celorlalți șapte, opt, hai nouă, „țărăniști adevărați” rămași prin Timișoara. Dar nu, Victor Ponta a avut obraz și a plasat această frumoasă ospitalitate românească pe seama PNL. Vă dați seama că nu se putea ceva mai tentant pentru Victor Ciorbea decât parcarea lui Gheorghe Ciuhandu lângă PNL Timiș, acolo unde ar fi așteptat de Nicolae Robu și trei țărăncuțe fotomodele cu pâine, sare și o candidatură caldă din partea PNL la Primăria Timișoara, să răsufle ușurat și prietenul Grindeanu, de la PSD? Da, știu, așa ceva ar fi imposibil între oameni de caracter. Așa am crezut și eu, până am văzut ce-a pățit Rodica Vlad de la PNȚCD ca jertfă pentru împăcarea lui Pavelescu cu adevăratul țărănist Gheorghe Ciuhandu.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

10 minute ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

52 de minute ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

2 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

2 ore ago

Școala Gimnazială Nr. 27 Timișoara a obținut locul 1 la etapa interjudețeană de fotbal fete U8 „Cupa Tymbark Junior”

Recent, a avut loc etapa interjudețeană de Fotbal fete – U8 ani – „Cupa Tymbark…

3 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara va oferi un masterat în domeniul tineretului

La Timișoara urmează să fie deschise primele programe de masterat în domeniul tineretului. Primul astfel…

3 ore ago