Categories: Partide

PP-DD arunca in lupta electorala doi fosti politisti

Dan Diaconescu a declarat, săptămâna trecută, că PP-DD câștigă și Primăria Timișoara, și Consiliul Județean Timiș. Candidații pentru cele două funcții au fost anunțați vineri: Ilie Bertea, la primărie, respectiv Adrian Diaconu, la CJ.

Ilie Bertea și Adrian Diaconu se află, în acest moment, la Bucureşti, cu listele finale pentru Consiliul Judeţean Timiş şi Consiliul Local Timişoara. Acestea trebuie aprobate peste câteva ore de Biroul Permanent Naţional al PP-DD, singurul for care poate decide dacă listele rămân aşa cum au venit din judeţ sau vor suferi modificări.

„Au fost patru-cinci variante pentru funcţia de primar al Timişoarei. Eu am fost una dintre ele. Nu vreau să mă entuziasmez până nu voi fi validat”, ne-a declarat Ilie Bertea, ajuns din şef de poliţie mediator.

Adrian Diaconu preşedintele PP-DD Timiş, și el fost polițist, are emoţii. „Eu şi domnul Bertea suntem propuneriule plecate din Timiş pentru CJT şi Primăria Timişoara. Listele vor fi validate de BPN, iar rezultatul sigur îl vom şti vineri seară”, a spus Diaconu.

PP-DD Timiş a avut, până acum, o groază de potenţiali candidaţi la Primăria Timişoara. Omul de televiziune Stelu Iordache, artistul Ştefan Popa Popa’s sau chiar Florin Călinescu au fost curtaţi de oamenii lui Diaconescu din teritoriu. Variantele au picat de fiecare dată.

Numele lui Ilie Bertea a fost vehiculat recent în dosarul DIICOT privind furtul de energie electrică, printre suspecţi figurând şi fiul său. În octombrie 2006, nepotul lui Bertea, angajat la o casă de schimb ce aparţinea familiei lui, a fost lovit cu un levier şi i s-au furat 1,5 miliarde lei vechi. Anchetatorii au mers pe varianta înscenării jafului, dar cazul a fost închis.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

5 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

7 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

8 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 ore ago