Categories: Social

Simi de la Otelu Rosu l-a inlocuit pe Frunzaverde si a ajuns la DNA

Primarii mai multor localități din Caraș-Severin au fost duși la audieri la DNA, într-un dosar care vizează fraude cu fonduri europene și mită. Printre aceștia se numără Iancu Simion Simi, edilul din Oțelu Roșu, șeful PD-L Caraș-Severin, după plecarea lui Sorin Frunzăverde la PNL. Numele „Ayatollahului” pare strâns legat de acest caz.

Mascații au ajuns, joi dimineață, la casa din Glimboca a lui Iancu Simion Simi, în paralel cu o acțiune similară desfășurată la locuinţa lui Pavel Anculia, şeful Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Caraş-Severin. Anchetatorii au mers, de asemenea, la sediul unei firme lugojene, al cărei patron este un anume Tudor Jurj.
Surse din apropierea anchetei spun că la mijloc ar fi mai multe fraude cu bani europeni și mită. Ancheta este în desfășurare din toamna anului trecut. Se pare că, la cererea șefuluI APIA Caraș-Severin, primarii apropiați lui Sorin Frunzăverde aveau ordin să direcționeze orice cetățean care voia să acceseze fonduri europene prin firma din Lugoj. Acolo se dădea șpaga și dosarul era ulterior declarat câștigător. În acest fel s-au făcut bani frumoși, în condițiile în care mita ajungea și la 100 de milioane de lei vechi pentru un dosar. Tot joi au fost duși la audieri alți zece primari cărășeni, inclusiv cel din Bocșa.
Iancu Simion Simi este la al doilea mandat de primar în Oțelu Roșu. considerat unul dintre apropiații lui Sorin Frunzăverde, până nu demult șeful suprem al „portocaliilor” cărășeni, el a ales să nu-l urmeze pe acesta în PNL. Simi este, în prezent, liderul PD-L Caraș-Severin. Pavel Anculia este tot un om de încredere al celui supranumit „Ayatollahul”. Fost primar la Teregova la începutul anilor 2000, Anculia fost șef al Direcției Agricole Caraș-Severin și, din 2009, conduce APIA în acest județ.
Iancu Simion Simi a ajuns, joi după-amiază, la sediul DNA în Timișoara, unde va fi audiat. El nu a făcut niciun fel de declarații.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago