Înainte de declanşarea crizei, 100.000 de euro reprezenta un buget modest pentru achiziţia unei case în București sau într-unul dintre marile oraşe ale ţării. Patru ani ani mai târziu, vânzătorii încearcă să se încadreze în pragul de 60.000 de euro impus de programul „Prima Casă”.
În 2008, cu 100.000 de euro putea fi cumpărată o vilă la roşu sau la gri într-una dintre localităţile limitrofe ale Bucureştiului. În 2012, vânzătorii de pe acest segment al pieţei rezidenţiale fac eforturi să se adapteze la situaţia reală. O parte dintre aceştia încearcă să ofere case de până în 60.000 de euro. Pentru cei care vor să cumpere o locuinţă prin programul „Prima Casă” există oferte, deși nu foarte numeroase.
Bucureştiul este, în continuare, greu accesibil pentru cei care vor o casă la un preţ maxim de 60.000 de euro. Potrivit datelor www.imobiliare.ro, doar 2% din ofertele de case se încadrează în acest buget. Spre comparaţie, în iunie 2009, oferta pe acest segment era de 1%.
Cele mai multe astfel de oferte sunt în Iași, unde 19% din anunţurile postate pe www.imobiliare.ro se mulează pe acest palier de preţ. În Constanţa, 8% din casele scoase la vânzare costă până la 60.000 de euro. Relativ sărace în ceea ce priveşte oferta de case la un buget redus sunt Clujul şi Timişoara, unde aceste gen de imobil reprezintă doar 3, respectiv 2% din total.
După ce au picat o dată la vot proiectul taxelor și impozitelor locale, consilierii locali…
Așa cum deBanat.ro a relatat deja, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, și liderul PSD Timiș, Alfred…
Etapa a 16-a din liga de elită de volei feminin a debutat pe malul Timişului…
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…