Categories: AlegeriUltima ora

Garboni mizeaza pe reactia timisorenilor la „miticii de Banat”

Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii „Banatul”, şi-a lansat joi, manifestul politic sub sloganul „Timişoara, înainte de toate!”. Gârboni este singurul independent din cei 15 candidaţi înscrişi în cursa pentru funcția de primar al Timișoarei. El a decis să candideze de unul singur pentru că nu mai are încredere în niciunul dintre partidele care „cer votul electoratului şi nu-şi respectă promisiunile” după ce ajung la putere.

Gârboni crede că Timişoara şi-a pierdut mult din prestigiul de altă dată, este marginalizată și ocolită de marii investitori de mai bine de şase ani, nu este promovată turistic, iar, în mare parte, neajunsurile li se datorează celor care au făcut parte din conducerea administraţiei locale de până acum.

„Timișoara a fost un model de normalitate, dar riscă să nu mai fie. Acest risc este acum din ce în ce mai mare. Nu mi-am făcut niciodată speranțe că politicienii de la București doresc altceva decât realizarea, prin orice mijloace, a propriei lor bunăstări, a propriilor lor interese. Miticii din Obor nu vor să fie ca noi. Ei nu ne iubesc. Am sperat, însă, de la conducătorii noștri, de la conducătorii Timișoarei, că vor sta departe de ei. Ba chiar vor arăta un spirit de autentică autonomie. Recunosc că m-am înșelat. Din pricina lor, Timișoara mea și a noastră este astăzi pusă la remorca Bucureștiului. Dependența lor de mitici a ajuns atât de mare, încât se confundă cu ei”, susține Gârboni.

Directorul filarmonicii afirmă că nu e deloc întâmplător că Timișoara nu mai face parte din planurile naționale de dezvoltare și că, în schimb, a devenit o sursă de finanțare pentru București. Politicienii locali au alungat investitorii, au pus timișorenii să plătească un preţ foarte mare pe gigacalorie și au adus manelismul în centrul orașului. „Acești mitici de Banat sunt acum gata să facă blat cu Bucureștiul, pe spezele timișorenilor. Să predea cheia orașului celor care au sărăcit și au umilit România”, mai susține independentul care le cere timișorenilor să reacționeze. „Dezvoltarea orașului, afirmarea lui la nivel regional și național, depinde doar de noi. De nimeni altcineva. Noi ştim cum trebuie să fim şi ce trebuie să facem”, a mai spus Gârboni.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago