Liberalii nu renunta la postul de prefect

Liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, e supărat pe lupta de culise care se duce, în aceste zile, pentru postul de prefect. Liberalii au propus-o pe Liliana Oneţ, în timp ce social-democraţii au contratacat cu Eugen Dogariu. Ultima variantă pare să fie agreată de liderii USL de la Bucureşti. Conform protocolului, social-democraţii nu ar trebui să aibă pretenţii pentru această funcţie.

„Am făcut o propunere pentru funcţia de prefect şi o susţinem în continuare. Eugen Dogariu este competent, nu contest acest lucru, dar propunerea noastră pentru funcţia de prefect este Liliana Oneţ. Nu înţeleg de ce unii aruncă în faţă argumentul că nu este cunoscută. Ce aţi vrea să punem, aceiaşi oameni? Doamna Oneţ are două masterate şi este înalt funcţionar public, mergem pe mâna ei”, spune Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş. Acesta ne-a mărturisit, vizibil iritat de pretenţiile PSD, că are foarte multe probleme pe cap, mai importante decât ping-pongul cu partenerii de uniune.

În conformitate cu protocolul din USL, în Timiş, liberalii ar trebui să pună prefect. Regula ar fi trebuit să intre în vigoare după alegerile parlamentare, dar lucrurile s-au precipitat după căderea guvernului. Astfel, dacă într-un judeţ, unul dintre partenerii din USL are candidat la consiliul judeţean, celălalt va desemna automat prefectul.

Atât Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş, cât şi Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD Timiş, au declarat că nu ţin morţiş ca Dogariu să fie prefect și s-ar mulţumi şi cu o funcţie de subprefect pentru acesta.

Propunerea PNL la Prefectura Timiş, Liliana Oneț, are 42 de ani și este consilier superior la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Pesediştii l-au propus pentru aceeaşi funcţie pe Eugen Dogariu. Acesta a mai fost subprefect de Timiş în perioada 2009-2010, iar social-democraţii susţin că este cea mai bună variantă pentru a coordona alegerile locale din 10 iunie.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

11 minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

43 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

2 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago