Parcarile subterane au „trecut” de CLT!

Consilierii locali au votat, în unanimitate, în ședința extraordinară de joi, proiectul privind realizarea unor parcări subterane în Timișoara. Săptămâna trecută, ei respinseseră același act normativ. Acum, au „executat” șase proiecte în doar un sfert de ceas.

Doar 15 minute – atât a durat ședința extraordinară de joi a Consiliului Local Timișoara. Inițial, pe ordinea de zi erau doar două proiecte – unul referitor la parcările subterane, iar celălalt, la vânzarea terenul pe care sunt construite vilele Braytim. Ulterior au fost adăugate alte patru proiecte. Aleșii locali au avut nevoie de numai 15 minute pentru a vota, la foc automat, cele șase propuneri.

Astfel, Societatea Administrarea Domeniului Public se va asocia cu două firme, una din Graz și una din Brașov, interesate să investească în parcări subterane în centrul Timișoarei. Kronvest Investment Group SA din Brașov vrea să construiasă, în regie proprie, spații subterane de parcare parcări în zona Parcului I.C. Bratianu – Casa COS, în zona Fântânii Punctelor Cardinale – parcul din zona Tribunalului – Biserica Catolică, în zona Pieței Mărăști sau/și în Parcul Botanic. Firma Mandelbaum din Graz vrea să construiască o parcare subterană în spațiul ceasului floral de lângă Hotelul Continental.

Investitorii susțin că lucrările pot începe la două săptămâni după ce se obţin aprobările necesare și vor fi finalizate în 18 luni. În total, vor fi 2.500 de locuri de parcare subterane.

Consilierii locali au aprobat și plata a 2,3 euro/metru pătrat către Vișinel Stancu, reprezentând chiria pentru Secția de chimioterapie a Spitalului Municipal. Hotărârea de joi pune capăt, se pare, unui scandal care durează de mai multe luni și care a avut, pe alocuri, accente tragi-comice. Tot în ședința de joi a fost votată și modificarea HCL care reglementează afișajul pe domeniul public.

În ceea ce privește terenurile de la Braytim, hotărârea a fost aprobată cu amendamentul consilierului PSD Radu Țoancă. Acesta a propus ca prețul definitiv să fie de 34 euro/metru pătrat.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Parcările acoperite pentru biciclete, inițiate de Moș, au acum o soluție. Nica și Fritz sunt colaboratori politici, proiectul nu se mai blochează

Cristian Moș, candidat independent la funcția de primar al Timișoarei, își poate vedea acum unul…

13 ore ago

UMB e în concediu, dar pe Centura Sud se lucrează în continuare

Zilele de Paști au adus o scădere a activității de pe șantierul Centurii Sud. Muncitorii…

13 ore ago

Titu Birceanu poate rămâne președintele Biroului Electoral de Circumscripție Timișoara

Biroul Electoral de Circumscripție Timiș a respins contestația formulată împotriva preşedintelui Biroului Electoral de Circumscripție…

13 ore ago

Raoul Trifan, despre legea combaterii evaziunii fiscale: “Pe lângă Iohannis, Dragnea era un amator”

Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că legea promulgată, vineri, de preşedintele Klaus Iohannis,…

14 ore ago