Conducerea UVT a achiziţionat un soft antiplagiat. Cu ajutorul acestuia, lucrările de cercetare elaborate în instituţie vor fi testate înainte de a fi publicate şi a apărea problemele.
Au acces la softul antiplagiat membrii comunităţii academice a Universităţii de Vest, de la toate cele 11 facultăţi. Programul se conectează, prin Internet, la o bază de date de nivel internaţional şi verifică, în mod automat, lucrările introduse în sistem. Softul menţionează procentul în care lucrarea a fost plagiată, precum şi segmentele copiate din alte surse.
„Ne dorim ca prin acest demers să eliminăm situaţiile în care lucrări ale cercetătorilor din universitate să fie suspectate de plagiat după publicarea lor în diferite reviste de specialitate. Impunem, astfel, o nouă conduită care va conduce la creşterea calităţii articolelor de cercetare, dar şi a notorietăţii universităţii pe plan internaţional”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.
Softul antiplagiat a fost achiziţionat în cadrul unui proiect mai amplu care prevede realizarea Centrului de Cercetări Est-European în Economie şi Afaceri, în cadrul Facultăţii de Economie şi de Administrare a Afacerilor.
Încă un pas înainte pe calea modernizării şi a inovaţiei. Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) marchează…
Astăzi, în plenul Consiliului Local va intra din nou în dezbatere proiectul privind stabilirea impozitelor…
Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel…
Municipiul Timișoara își propune să negocieze achiziționarea acțiunilor private ale Aeroportului „Traian Vuia”, respectiv pachetul…
Societatea Piețe S.A. Timișoara anunţă că vine în sprijinul producătorilor și timișorenilor în perioada sărbătorilor…
Marcel Ciolacu a anunțat joi că PSD se retrage “cu demnitate” din coaliție, dar va…