Ce poate fi mai plăcut într-o zi fierbinte de vară, decât o baie răcoritoare într-un râu sau lac? Mare atenție însă! Pe lângă bolile pe care le puteți lua din apa din zonele în care scăldatul nu este permis, deloc puțin, există și pericolul de înec. De la începutul sezonului cald, în Timiș, patru persoane și-au pierdut viața în acest mod.
În perioada caniculară, bolile transmise prin apă din zonele de agrement pot cauza multe probleme de sănătate. Dacă apa în care alegeți să vă răcoriți nu este curată, vă puteți alege cu tot felul de boli. „Cei care fac baie în locuri nepermise sunt expuși, printre altele, la enteroviroze și, foarte frecvent, la diverse boli de piele, al căror tratament poate fi de lungă durată”, spune dr. Carmen Cernescu, medic de familie.
Medicii de la Sanepid recoltează periodic probe de apă din zonele Şag şi Albina. Dacă sunt probleme, ei informează primarii din cele două localități, care trebuie să ia măsurile impuse de lege. Indicatoarele „Scăldatul interzis” nu-i impresionează însă pe amatorii de bălăceală. Ei ar trebui însă să știe că se expun la riscuri atunci când sar în apă. Corpul fiind încălzit de la soare şi apa încă rece, se poate produce şocul hipotermic care opreşte inima.
Un alt avertisment vine din partea pompierilor, care îi sfătuiesc pe timișeni să nu se aventureze în ape necunoscute, chiar dacă se consideră buni înotători. Aceste semnale de alarmă vin după ce patru persoane au murit în judeţul Timiş de când a venit căldura.
Trei oameni și-au pierdut viața la Sânnicolau Mare, Surduc şi Bazoş. Una dintre victime a fost o fetiţă de 13 ani care a căzut de pe salteaua gonflabilă şi care, neştiind să înoate, s-a înecat. Alte două persoane au murit după ce au plonjat în apă, fără să ţină cont de faptul că diferenţa de temperatură dintre corp şi apă. Duminică, un tânăr care plecase cu prietena lui să facă baie în Timiș a murit la Dragșina. Bărbatul nu a fost atent și a fost tras la funde de un vârtej. Pompierii au căutat ore în șir trupul neînsufleţit.
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 18.12.2024, unde se vor executa reparaţii…
O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…
Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 16:00, la Bar Leone, Timișoara.…
După victoria cu Steaua, din campionat, baschetbaliștii viola au rămas la București, pentru meciul de…
În orașul Jimbolia, s-au desfășurat în ultimii ani lucrări de extindere a rețelelor de apă…