Categories: Timp liber

„Porcul de Aur” s-a descurcat si fara Lepa Brena / FOTO

„Porcul de Aur”, manifestație anti „îngrășată” în mai puțin de o săptămână, a adunat peste 100 de punkeri și simpatizanți de punkeri. Cu jumări și ceapă, anarhia s-a instalat la Club Daos, unde s-a simțit al naibii de bine, așa că promite să revină. Poate chiar la Periam.

Festivalul „Porcul de Aur” a fost un experiment pus la cale de mereu surprinzătorul Flavius Băican și gândit inițial ca o contramanifestație la concertul Lepa Brena. Cum acesta s-a contramandat a doua oară, „Porcul de Aur” a rămas singur. Dar nu s-a speriat.

Flavius Băican are o simpatie deosebită față de punkeri. El nu e prima acțiune de promovare a curentului, după ce, în luna martie, a prezentat un film despre festivalul „Rock la Mureș”. În rolul principal, Nicolae „Nita” Buda, un punker veteran din Periam. Evident, acesta n-a putut lipsi la evenimentul de vineri seară, când a și avansat ideea mutării „Porcului” într-un mediu mai propice.

„A fost prima ediție a Porcului de Aur. E un alt fel de festival, un fel de Cerbul de Aur în cheie punk. De asta a și început cu premierea. Ideea mi-a venit după cel mai mare karaoke din România, ținut acum câteva săptămâni. Lipseau de acolo aerul curat și punkerii. Deci era vremea să aibă și ei un eveniment al lor”, spune Flavius Băican.

Pe scenă s-au dezlănțuit bucureștenii de la Just Another Lie, nemții de la Wet Spinach și timișorenii de la Haos, cea mai veche trupă de punk din România. I-a însoțit, ușor speriat de atenția care i s-a acordat, un cocoș care purta mândru pe creastă inscripția „Porcul de Aur”.

Între două acorduri de chitară, participanții și-au potolit și foamea, ca la un adevărat festival al porcului. Nu puteau lipsi jumările, asezonate cu tradiționala ceapă și, desigur, pâine, ca să nu li se aplece. Ce urmează? Alte ediții, firește, când „Porcul de Aur” ar putea deveni „Porc la Mureș”. Asta fiindcă e foarte probabil că se va muta la Periam, pe terenul lui „Nita”.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

4 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

7 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

7 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

10 ore ago

Săptămâna trecută a câştigat titlul Balcanic la Timişoara, iar acum e campioană europeană în Spania

Sportiva timișoreană Mădălina Stanca este un adevărat tsunami competițional. Tânăra e de neoprit și își…

11 ore ago

Gest de neînţeles înainte de Paşte! Un bărbat s-a autoincendiat în grădina casei sale

Sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 14:30, polițiștii Secției 1 Rurale Timișoara au fost…

12 ore ago