Categories: SocialUltima ora

Fotbalist din nationala oamenilor strazii, ucis la Timisoara

Atacantul echipei care urma să reprezinte România la Campionatul Mondial de Fotbal pentru Oamenii Străzii a murit, în noaptea de marți spre miercuri, la Timișoara. Băiatul a fost ucis cu lovituri de cuțit în centrul orașului, chiar lângă Catedrala Mitropolitană.

Loredan Bulgaru devenise major în luna mai. A ajuns pe stradă acum câțiva ani, când a plecat de acasă, de la Pesac, împreună cu fratele lui mai mare, în speranța că-și vor face un rost la Timișoara. Dormeau prin trenuri sau la azilul de noapte. Peste zi prestau munci ocazionale. Lui Loredan îi plăcea mult fotbalul și, de un an, juca într-una din cele patru echipe ale homeless-ilor timișoreni În octombrie ar fi trebuie să plece în Mexic, cu naționala României, la Campionatul Mondial dedicat fotbalului practicat de boschetari.

Marți, după antrenamentul de seară, Loredan a rămas cu alți boschetari în oraș. Puțin după miezul nopții, s-a întâlnit cu un om al străzii proaspăt ieșit din penitenciar. Întâlnirea i-a fost fatală. „Îl cheamă Alex, dar i se spune Ochi în frunte. Avea ceva probleme cu fratele lui Loredan. S-au certat, ăsta a scos cuțitul și l-a tăiat în braț pe băiat. Loredan a sărit să-și apere fratele, iar pușcăriașul l-a înțepat în spate, cu cuțitul și apoi în inimă. Noi am sărit să îl ajutăm pe fratele lui Loredan. Când s-au liniștit lucrurile, după ce am sunat la 112, l-am apelat și pe el. Nu răspundea, dar i se auzea telefonul. L-am găsit în față la Millenium Bank”, povestește unul dintre martorii crimei.

„Era unul dintre cei mai buni. Echipele de street-fotbal au numai trei jucătorei și un portar. Pentru Campionatul Mondial am făcut selecție la nivel național, iar Loredan a fost unul dintre cei aleși. Foarte bun fotbalist, copil foarte simțit. Abia aștepta să călătorească, să vadă lumea. Tocmai își făcuse buletinul”, spune asistentul social Mihai Rosaș, antrenorul naționalei României de street-fotbal pentru homeless.

Sâmbătă, Loredan ar fi trebuit să joace în Ungaria, la Gyula, un meci de fotbal împotriva unei echipe de boschetari maghiari, în cadrul unui eveniment numit „Fair-play”, care ar fi trebuit să arate că nu există nicio animozitate între unguri și români.

Share
Published by
Alecsandra Stanici

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago