Atacantul echipei care urma să reprezinte România la Campionatul Mondial de Fotbal pentru Oamenii Străzii a murit, în noaptea de marți spre miercuri, la Timișoara. Băiatul a fost ucis cu lovituri de cuțit în centrul orașului, chiar lângă Catedrala Mitropolitană.
Loredan Bulgaru devenise major în luna mai. A ajuns pe stradă acum câțiva ani, când a plecat de acasă, de la Pesac, împreună cu fratele lui mai mare, în speranța că-și vor face un rost la Timișoara. Dormeau prin trenuri sau la azilul de noapte. Peste zi prestau munci ocazionale. Lui Loredan îi plăcea mult fotbalul și, de un an, juca într-una din cele patru echipe ale homeless-ilor timișoreni În octombrie ar fi trebuie să plece în Mexic, cu naționala României, la Campionatul Mondial dedicat fotbalului practicat de boschetari.
Marți, după antrenamentul de seară, Loredan a rămas cu alți boschetari în oraș. Puțin după miezul nopții, s-a întâlnit cu un om al străzii proaspăt ieșit din penitenciar. Întâlnirea i-a fost fatală. „Îl cheamă Alex, dar i se spune Ochi în frunte. Avea ceva probleme cu fratele lui Loredan. S-au certat, ăsta a scos cuțitul și l-a tăiat în braț pe băiat. Loredan a sărit să-și apere fratele, iar pușcăriașul l-a înțepat în spate, cu cuțitul și apoi în inimă. Noi am sărit să îl ajutăm pe fratele lui Loredan. Când s-au liniștit lucrurile, după ce am sunat la 112, l-am apelat și pe el. Nu răspundea, dar i se auzea telefonul. L-am găsit în față la Millenium Bank”, povestește unul dintre martorii crimei.
„Era unul dintre cei mai buni. Echipele de street-fotbal au numai trei jucătorei și un portar. Pentru Campionatul Mondial am făcut selecție la nivel național, iar Loredan a fost unul dintre cei aleși. Foarte bun fotbalist, copil foarte simțit. Abia aștepta să călătorească, să vadă lumea. Tocmai își făcuse buletinul”, spune asistentul social Mihai Rosaș, antrenorul naționalei României de street-fotbal pentru homeless.
Sâmbătă, Loredan ar fi trebuit să joace în Ungaria, la Gyula, un meci de fotbal împotriva unei echipe de boschetari maghiari, în cadrul unui eveniment numit „Fair-play”, care ar fi trebuit să arate că nu există nicio animozitate între unguri și români.
Comentarii prin facebook