Categories: Poli Timisoara

ACS Poli, sanse mari de promovare intr-o serie cu echipe falimentare

În mai puţin de două săptămâni, ACS Poli Timişoara debutează într-o serie a doua a eşalonului secund mai slabă ca niciodată. La startul competiţiei se vor alinia doar 14 echipe. Criza financiară pare să fie de partea timişorenilor, toate formațiile fiind măcinate de probleme financiare. ACS Poli este singurul club care are stabilitate din acest punct de vedere.

În ciuda amatorismului de care dă dovadă conducerea lui ACS Poli, care nu a fost capabilă, în ciuda prelungirii vacanţei, să ofere staff-ului tehnic şi lotului un cantonament centralizat, şansele ca formaţia timişoreană să promoveze par destul de mari. Norocul e că situaţia nu este deloc mai bună la celelalte colege de serie, nici măcar la acelea considerate cu şanse la ocuparea unuia din primele două locuri la finalul sezonului viitor.

CS Mioveni, FCM Târgu Mureş şi Voinţa Sibiu au retrogradat la finele sezonului trecut şi se regăsesc în seria în care va evolua şi ACS Poli. Voinţa Sibiu s-a despărţit de antrenorul timişorean Alexandru Pelici, artizanul revenirii sibienilor în primul eşalon acum un an. Acelaşi lucru l-au făcut şi cei mai importanţi jucători din lot. Dorin Zotincă, un antrenor fără prea mare experienţă, și-a dat și el demisia luni, motivând că la echipă nu sunt condiții pentru performanță.

FCM Târgu Mureş l-a convins să stea pe banca tehnică pe Alexandru Pelici, dar şi-a pierdut aproape toţi jucătorii cu care a evoluat în primul eşalon. Dâlbea, Cigan, R. Miclea şi Bujor par să fie fotbaliştii importanţi de la FCM Târgu Mureş. CS Mioveni se laudă cu o serie de jucători cu state vechi în Liga I, cei mai importanţi dintre aceştia fiind Mărgăritescu, fost campion cu Dinamo Bucureşti, Emil Dică, fostul mijlocaş de la FC Argeş, Rapid sau CFR Cluj, Rică Neaga, atacantul care a câştigat titlul cu Steaua, sau Ciprian Tănase, fostul atacant de la FC Argeş sau Universitatea Craiova. Dacă e să ne luăm după lotul celor de la CS Mioveni, echipa care anul trecut evolua în primul eşalon este una din favoritele la câştigarea seriei.

FC Argeş Piteşti merge şi sezonul viitor pe mâna tinerilor care au marele avantaj că joacă al doilea an consecutiv împreună, dar şansele la promovare sunt destul de reduse, echipa neavând în componenţă jucători decisivi, cu experienţă. UTA Arad este, fără îndoială, echipa cea mai incomodă pentru ACS Poli, indiferent de diferenţele de lot. Fără vreun transfer răsunător, arădenii pot face surpriza în serie. Adrian Falub, tehnicianul arădenilor, a refuzat să antreneze în Liga I, la Universitatea Craiova, tocmai pentru că are încredere în şansa echipei pe care o pregăteşte.

FC Bihor Oradea este o altă echipă grea a seriei, dacă e să ne luăm după istoria participărilor în primele două eşaloane. Bihorenii se bazează pe un grup de jucători locali extrem de talentaţi, din rândul cărora s-au remarcat deja Florean, Selagea sau Mărkuş, dar şi pe experienţa lui Voiculeţ, un atacant valoros pentru acest nivel. Atacarea unui obiectiv îndrăzneţ depinde şi de stare financiară a bihorenilor, care nu este cea mai fericită în prezent.

FC Olt, Luceafărul Oradea şi chiar Corona Braşov ar putea reprezenta surprizele viitoarei ediţii. FC Olt a devenit o echipă mai puternică după ce a fuzionat cu formaţia din Slatina, iar lotul pregătit de Dan Oprean numără câţiva jucători extrem de interesanţi: Irimescu, Cosic, Quist, Velcovici. Surpriza poate veni şi de la Luceafărul Oradea, care are în lot fotbalişti experimentaţi ca Ianc, Lupuţ, Mihuţ şi Zeno Bundea. Singura emoţie este legată de aspectul financiar, care ar putea avea de suferit după ce finanţatorul Gavrilă Ghilea nu mai este prefectul Bihorului. Corona Braşov este o formaţie nou promovată. În ciuda acestui statut, braşovenii au făcut câteva transferuri de jucători cu experienţă chiar şi la nivelul primului eşalon. Marc, Postolache, Stângă, Stere, Coman şi Forika sunt numele celor mai importanţi jucători de la Corona Braşov.

Unirea Alba Iulia, CSM Râmnicu Vâlcea şi FC Universitar Maramureş Baia Mare sunt echipele cu cele mai mari probleme financiare, despre care nu se ştie dacă vor apuca să încheie pe teren sezonul viitor.

Share
Published by
Sabin Cara
Tags: echipepoli

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

4 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

4 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

4 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

6 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

7 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

7 ore ago