Categories: Economic

Zece agentii de turism din Timis au ramas fara licenta

Atenție de unde vă cumpărați pachetele de vacanță! Ministerul Turismului a retras licențele 176 agenții din țară. Zece dintre acestea sunt din județul Timiș.

În ultimii ani, mulți români care și-au cumpărat vacanțe de la diverse agenții de turism s-au trezit că, în prag de plecare, au dat banii degeaba. Vacanțele contractate fie nu existau, fie agențiile cu care colaboraseră dispăruseră fără urmă. Alți turiști au ajuns totuși la destinație, unde au constatat că, deși plătiseră pentru anumite servicii, acestea nu existau.

Deoarece numărul „țepelor” a crescut îngrijorător, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a trecut la verificări la agențiile de turism și a retras mai multe licențe de funcționare. Fără această licență, agențiile nu pot oferi legal niciun fel de servicii potențialilor clienți.

Nouă agenții dintre cele care au rămas fără licență sunt din județul Timiș. „Există nenumărate agenţii de apartament care oferă servicii îndoielnice, la preturi aparent foarte bune. Simplul fapt că deţin o licenţă MDRT nu este de ajuns. Agenţiile cu adevărat sigure sunt membre ANAT. Cele care pun accent pe siguranţă investesc şi într-un proces de certificare ISO.

Retragerea de licențe este un gest de salubrizare a serviciilor turistice oferite în judeţul Timiş, care îi poate feri pe timişoreni de neplăceri. Nimeni nu vrea să-şi transforme vacanţa într-un coşmar”, spune Gabriela Petcana, vicepreşedinte ANAT pe Timiş şi Caraş-Severin, director al agenţiei de turism Ultramarin.

Agențiile din Timișoara care au rămas fără licență din partea Ministerului Turismului sunt: Domini Travel, Yanu Turism, Your Next Holiday, Ultra Inclusive Tour, Holidays Alfa Tour, Excursii de Vis, International World Tour, L’Extravaganza și Vanessa Turism, toate din Timișoara, și Cappytours, din Dumbrăvița. În Timiş funcţionează, în prezent, 84 de agenții de turism cu licență.

agentii_licenta_suspendata_2012-1

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

6 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

9 ore ago