Categories: Klaus Vaterland

Peluza Sud si manipularea cu mana

Polemica fratricidă pe tema continuatoarei celei mai morale și istorice dintre cluburile Poli nu dă semne să se potolească. Rețelele de socializare, forumurile, blogurile ori ziarele online sunt pline de remarci care mai de care caraghioase despre cine se trage mai aprig din Decebal și Traian: Gyuri sau Hansi? Puțini acceptând că nici Istvan, nici Johann n-au mai fost ce-au fost odată, de vreme ce, pe parcurs, ne-am tot corcit cu Dacia Pitești ori AEK Bragadiru, spre deliciul publicului microbist din Timișoara. Și care astăzi pur și simplu nu mai suportă să mănânce rahat, doar pentru că o vreme a mâncat pe-ndestulate și cu mare voioșie.

Firește că e dreptul omului să fie selectiv cu ce bagă-n gură. Numai că deseori ce-i iese din gură nu-i mai și trece prin filtrul gândirii. Suporterii echipei suporterilor și ai Universității Politehnica Timișoara, club înscris in liga a cincea timișeană, au tot dreptul să nu mai vină pe stadionul „Dan Păltinișanu”, sunt liberi să nu susțină construcția politică a primarului Robu, ACS Poli, rezultată dintr-o inginerie juridică pe suportul divizionarei B ACS Recaș. Și nici măcar nu-i suspectez că ei ar fi legătura între alegerile locale și proiectele fotbalistice ale altor politicieni locali.

Cu Institutul Politehnic în spate, au, de asemenea, dreptul să se considere ei mai puri și izvorâți din alba spumă a mării, comparativ cu ce încearcă acum să facă autoritățile municipale și județene. Însă cu siguranță exagerează condamnând dreptul timișoreanului la un fotbal de ligă superioară, doar pentru că, la un moment dat, factorul politic și administrativ (dintr-o eroare managerială) nu i-a mai băgat suficient în seamă pe liderii galeriei, cum se întâmpla pe vremuri.

Logic, cei din Peluza Sud nu au dreptul însă să-și îndrepte veninul spre suporterii actualei divizionare B ori spre instituțiile care finanțează acest proiect, dintr-un simplu motiv: ACS Poli funcționează prin asocierea a CLT, CJT, fostul club din Recaș și Universitatea Politehnică din Timișoara. Adică exact institutul care finanțează și echipa din liga a V-a, de care ei sunt atât de mândri. De ce nu merg la rectorul Șerban cu o falcă în cer și una-n pământ să-i ceară acestuia oprirea acestui „bigamism” sportiv? Pentru că, din fericire, la nivel instituțional, mințile nu sunt atât de înfierbântate cum o arată de multe ori tribuna.

Ca mulți alții, de când a dospit țigănia asta de ceartă între suporteri, și eu mă întreb de ce galeria atât de activă zilele trecute pe arena Știința nu făcea aceleași spectacole de lumini și sunet la ASU Politehnica și acum cinci-șase-șapte ani, în liga a VI-a, căci și atunci exista această bravă echipă studențească? De ce era în Peluza Sud să cânte pentru Poli AEK ori FC Timișoara, niște compromisuri, și nu susțineau, ca acum, bărbătește, echipa Institutului Politehnic? Că tare liniște mai era pe-atunci între Facultatea de Construcții, cea de Electro și cea de Mecanică.

Închei cu o remarcă sclipitoare făcută de userul „Cherchelit” pe forumul Druckeriei: „Nașterea asta a ACS Poli e ca un futai la beție – nimeni nu își mai amintește detaliile. Dar ce vină are bastardul plămadit din povestea de iubire dintre un politician confuz si o cramă de vinuri?”. Chiar așa, ce vină are noua Poli?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

28 de minute ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

60 de minute ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

3 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

4 ore ago

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

14 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

14 ore ago