Categories: Social

Azilanti care traiesc ca boschetarii, ridicati de Politia Locala

Polițiștii locali au verificat, vineri dimineață, mai multe locuri în care își făceau veacul persoane fără adăpost. Printre cei ridicați se numără și solicitanți de azil care locuiau în imobile părăsite. Numărul acestora este în creștere în ultima perioadă.

O primă destinație a fost un chioșc părăsit din zona Gării de Nord. Aici au fost depistați nu mai puțin de șapte adulți și doi copii, din care unul de numai patru luni. Alte șapte persoane, între care un sugar de o săptămână, au fost găsite la fosta tipografie Helicon, pe Calea Aradului.

Surpriza a venit în zona imobilelor părăsite de pe terenul MapN din Calea Aradului, unde au fost găsiți șase cetățeni străini, cinci algerieni și un pakistanez. Unul dintre ei nu avea acte, dar figurează în evidențele Centrului pentru Refugiați Timișoara, iar ceilalți aveau documente de ședere temporară pe teritoriul României emise de autoritățile din Galați, București și Timișoara. „Cazurile în care solicitanți de azil sunt depistați vagabondând pe străzile Timișoarei s-au înmulțit în ultima perioadă”, spune Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale.

Toți cei ridicați vineri dimineață au fost preluați în baza de date a Poliției Locale, iar cetățenii străini au fost predați Centrului Regional pentru Cazare și Azil Timișoara.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

3 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

4 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

5 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

7 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

8 ore ago