Categories: Pe surse

Blat cat casa intre Sarbu si Blaga

Totul pentru lideri, mai puțin pentru partid. Așa poate suna sloganul campaniei electorale care va avea loc în Timiș și unde două personaje trebuie neapărat să iasă senatori. E vorba de președintele PDL, Vasile Blaga, și tata-socru Ilie Sârbu. Anunțarea candidaților PDL vine să confirme speculațiile privind blatul dintre cei doi lideri.

Astfel, PDL-ul îl va scoate contracandidat la Ilie Sârbu pe perdantul alegerilor pentru Primăria Recaș, Marinel Pașca. Deci omul care n-a fost în stare să câștige o primărie din postura de primar, în condițiile în care USL a avut la Recaș doi candidați (unul de la PNL, altul de la PSD), este pus acum să se bată cu ditamai socrul de premier. Acum nu o fi Ilie Sârbu un mare doctor (ca ginerică!) într-ale politicii, dar nici să-l compari cu Marinel (sau Marinică?) nu se face.

Un alt șmen se prefigurează pe Colegiul de deputați 10 Deta. Acolo unde se pare că va candida primarul orașului Deta, Petre Roman. Candidatură absolut la mișto! Contracandidat din partea USL, via PSD, este Ghiță „Vamă” Ciobanu, până mai ieri membru PDL. Or, Roman și fostul vameș sunt vechi prieteni, așa că n-au cum să se războiască între ei. Astfel că Ciobanu nu va avea mari probleme cu propria campanie. Ca atare, va avea mai mult timp să-l ajute – underground desigur – pe Vasile Blaga. Cel care va candida pe Colegiul III Senat, de care aparține și colegiul de deputați Deta. Să mai spunem că Ciobanu e prieten bun și cu Blaga (de care-l leagă inclusiv trecutul comun de vameși), dar și cu Ilie Sârbu? În această ecuație mai lipsește doar numele paiaței care va candida în numele USL pe colegiul lui Blaga. Și, evident, prețul pentru care aceasta acceptă să se facă de râs. (sursa foto: cugetliber.ro)

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

5 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

8 ore ago