Cum poti petrece doua zile la Budapesta / FOTO

De cele mai multe ori, activitățile noastre curente nu prea ne lasă timp de relaxare, iar atunci când dorim să călătorim trebuie să ne rezumăm, de foarte multe ori, la un weekend. Astfel, când pornim în descoperirea unui alt oraș în doar două zile trebuie să conștientizăm de la bun început un lucru extrem de important: nu avem cum să vedem tot ce ar fi de văzut. Prin urmare, va trebui să pornim la drum cu un plan bine definit pentru a maximiza timpul petrecut în călătorie și pentru a ne relaxa în același timp, astfel încât luni să ne reluăm activitățile cu bateriile încărcate.

La doi pași de noi se află Budapesta, una dintre cele mai frumoase capitale europene și cea mai accesibilă destinație pentru un city-break de două zile. În cele ce urmează vă prezentăm un posibil itinerariu, care să îmbine vizitarea atracțiilor turistice cu relaxarea.

Itinerariul poate începe cu vizitarea bazilicii Sfântul Ștefan, imediat după sosirea la Budapesta. După o călătorie destul de obositoare cu mașina sau autocarul, bazilica Sfântul Ștefan oferă exact lucrul de care călătorul are nevoie: puțină liniște interioară, menită să pună deoparte toate gândurile de peste săptămână, pentru a putea gusta din plin frumusețile Budapestei.

Bazilica Sfântul Ștefan a fost terminată în 1905, deși construcția ei a început cu aproximativ 50 de ani mai devreme. Fiind cea mai mare bazilică din Budapesta, Sfântul Ștefan este împodobită maiestuos și transmite sacralitate. Aici se află, probabil, relicva cea mai importantă pentru poporul maghiar: mâna mumificată a regelui Ștefan cel Sfânt.

După bazilica Sfântul Ștefan, se poate porni către Castelul Huniazilor din Budapesta, sau Vajdahunyad. În curtea castelului se află statuia celebrului cronicar Anonymus, care în cronica sa, Gesta Hungarorum, a notat existența unor organizații voievodale în Transilvania atunci când maghiarii au pătruns în Câmpia Panonică. Vajdahunyad a fost construit pentru celebrarea millenium-ului în 1896 și înglobează toată istoria Ungariei prin intermediul diferitelor stiluri arhitecturale folosite.

După aceste obiective mai cu seamă culturale, călătorul se poate relaxa pentru două sau trei ore la Grădina Zoologică. Aici pot fi văzute cele mai diverse specii de animale, de pe toate continentele, cu mențiunea că fiecăruia i s-a creat habitatul său natural. Mai ales pentru cei care călătoresc și cu copii, vizitarea Grădinii Zoologice poate avea un rol educațional foarte bun.

Pasul următor în itinerariul pe care îl propunem ar fi o croazieră pe Dunăre. Dincolo de faptul că timp de o oră îți poți trage sufletul, din vapor pot fi admirate Palatul Parlamentului din Budapesta, o clădire fabuloasă și impunătoare, dar și principalele poduri din Budapesta, cum ar fi: Podul cu Lanțuri, Podul Elisabeta, Podul Margareta și Podul cu Lei. Practic pot fi observate în liniște mai multe obiective în decurs de doar o singură oră.

Odată cu croaziera pe Dunăre, prima zi se apropie de sfârșit, dar nu putem să o încheiem fără a vizita, mai întâi, Citadela din Budapesta, situată pe dealul Gellert și care oferă o priveliște panoramică unică asupra orașului.

A doua zi ar putea începe prin vizitarea Bastionului Pescarilor, urmat de un tur pietonal prin cetatea Budei. În cele din urmă, o vizită la centrul comercial Campona poate fi providențială. Acolo se pot vizita Aquarium-ul și Troparium-ul. În Tropicarium sunt simulate furtuni tropicale tot la 15 minute iar acvariul găzduiește o diversitate bogată de specii marine, printre care cele mai spectaculoase sunt rechinii sau pisicile de mare. Tot la Campona se poate lua masa în unul din numeroasele restaurante, iar în cele din urmă se poate face puțin shopping, în timp ce copii pot fi lăsați la spațiile de joacă unde cu siguranță nu se vor plictisi.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Liga 3. Politehnica, la cea mai convingătoare victorie, chiar pe terenul celei mai în formă echipe. Eşecuri pentru Ghiroda şi Şag

O victorie pentru oaspeţi şi două pentru gazde, în cele trei meciuri de sâmbătă ale…

10 ore ago

Zece localități erau parțial nealimentate cu energie electrică în Timiș, la ora 12

Chiar dacă o bună parte dintre deranjamentele apărute la rețelele de alimentare cu energie electrică…

14 ore ago

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

15 ore ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

16 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

17 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

17 ore ago