Primele sesiuni de formare profesională din cadrul proiectului POSDRU „Iniţiative Europene de Antreprenoriat Rural – dezvoltarea resurselor umane din zonele rurale” au început în această săptămână.
Primul curs demarat este cel de securitate şi sănătate în muncă, la care sunt 44 de cursanți, urmând ca, în noiembrie, să înceapă şi cursurile de resurse umane, respectiv protecţia mediului. De asemenea, a început procedura de acreditare CNFPA pentru cursurile de comunicare în limba engleză şi TIC.
Participanţii la cursuri vor beneficia de consiliere şi orientare în carieră, sub îndrumarea unor experţi în consiliere vocaţională. Proiectul este implementat în parteneriat de SC Best Proserv Center SRL şi Uniunea Judeţeană CNSLR Frăţia Timiş şi se desfăşoară cu precădere în judeţele Arad şi Timiş.
Proiectul are o valoare de peste două milioane de lei și are drept beneficiari 200 de persoane cu domiciliul în mediul rural. Printre acestea se numără persoane ocupate în agricultura de subzistenţă şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi managerii şi angajaţii din mediul rural, acordând o atenţie deosebită femeilor şi minorităţilor etnice. Participarea la aceste cursuri este gratuită. În plus, pentru a se asigura menţinerea în activităţile de durată a celor cu constrângeri financiare, au fost prevăzute subvenţii, care vor fi acordate pe baza participării la curs.
Cu ajutorul fondurilor europene, peste 3.000 de studenți din Timișoara și Reșița vor beneficia de…
Alfred Simonis, noul președinte al Consiliului Județean Timiș, spune că nu se va transforma, în…
Compania de termoficare anunță că a pornit și al doilea cazan de abur de la…
Un număr de șapte spații comerciale aflate în cartierele istorice Cetate și Fabric, sunt scoase…
Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins recursul formulat de DNA împotriva sentinţei…
Sala Multifuncțională de la Palatul Administrativ Timișoara găzduiește ceremonia de depunere a jurământului noilor consilieri…