Categories: Social

Doi agenti de la Rutiera, judecati pentru mita

Doi polițiști de la Timișoara au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș au finalizat cercetările în cazul a doi agenți de la Rutieră, prinşi în timp ce încasau o șpagă în valoare de 600 de lei.

Petru Jebelean și Claudiu Dumitru Micula, agenți de poliție la Rutieră, sunt acuzați că au cerut și primit 600 de lei de la un șofer implicat într-un accident ușor. Acesta, cetățean român stabilit în Italia, i-a reclamat pe cei doi, care au fost prinși în flagrant la finele lunii august 2012.

„Parcam cu spatele pe o stradă cu sens unic şi o altă maşină m-a raşchetat, după care a ricoşat într-o altă maşină. Vinovatul era un avocat care a început să facă scandal. A venit Poliţia şi când au văzut că am permis şi asigurare de Italia, poliţistul m-a scos pe mine vinovat. Mi-a spus că o să rămân fără permis. Eu sunt şofer profesionist. Le-am spus că nu sunt vinovat şi că trebuie să plec a doua zi înapoi. Mi-a zis că e nasol şi că, dacă vreau să se rezolve, să vin cu banii”, a povestit, pentru pressalert.ro, victima polițiștilor corupți.

Omul le-a spus polițiștilor că le dă șpaga, apoi i-a reclamat la DGA. În seara aceleiași zile s-a făcut flagrantul. Bărbatul i-a dat lui Petru Jebelean 600 lei, iar acesta i-a dat înapoi permisul de conducere. Tranzacția a fost înregistrată. Imediat au descins polițiștii anticorupție. Au găsit 400 de lei asupra lui Jebelean, iar restul de 200 de lei, la celălalt agent cu care acesta era pe tură. Pe 31 august cei doi au fost arestați preventiv pentru luare de mită.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la finele acestei săptămâni, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Petru Jebelean şi în stare de libertate a lui Claudiu-Dumitru Micula. Cei doi riscă să petreacă în pușcărie cel puțin trei ani.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago