Fost lider al CVUCS, omul de legatura al lui Poli cu suporterii

Relaţia cu suporterii lui Poli Timişoara este întreţinută, începând din această săptămână, de Marius Babuciu, fost lider al Comando Viola Ultra Curva Sud. Cel care a deţinut, pentru o bună perioadă, rolul de purtător de cuvânt al celei mai frumoase galerii din România e angajat oficial la clubul din eşalonul secund.

Cel supranumit „Bambi” a ales să continue cu Poli Timişoara, club la care lucrează din 2006. „Am văzut că Timişoara are un primar (n.r. Nicolae Robu) care respiră fotbal şi, cel mai important, pentru Poli Timişoara, dovadă şi implicarea imediată a municipalităţii”, spune Babuciu. Fostul purtător de cuvânt al CVUCS este unul dintre suporterii care s-au implicat în cadrul galeriei în cele mai negre momente din istoria clubului. A început să participe cu Poli la jocurile din deplasare încă de la mijlocul anilor ’90. A prins şi perioada de tristă amintire în care Poli a stat cinci ani în eşalonul secund, pe vremea lui Zambon.

Marius Babuciu este unul dintre membrii fondatori ai Grupo Select, una dintre cele mai reprezentative facţiuni din cadrul CVUCS. Când vine vorba despre relația clubului cu suporterii, „Bambi” e convins că toate se vor rezolva în timp. „Sunt sigur că timişorenii vor veni la jocurile lui Poli. Sunt voci care spun că vin puţini spectatori la jocurile lui Poli din acest sezon. Aşa şi este, dar acelaşi fenomen a avut loc şi sezonul trecut, când la unele jocuri ale echipei, în condiţiile în care era pe primul loc şi avea în lot fotbalişti cu nume, nu participau mai mult de câteva sute de spectatori. Vorbin acum de multe schimbări la nivelul echipei. Dacă Poli va lega câteva rezultate bune, numărul spectatorilor va creşte”, spune acelaşi Babuciu.

Marius Babuciu respectă decizia unei mari părți a galeriei, care a ales să susține pe ASU Poli. „Ceea ce fac ei este de admirat, mai ales că se întâmplă în campionatul judeţean, caz fără precedent în România. Cu mulţi dintre ei am crescut în peluză. Nu vreau să intru în polemică cu nimeni. Spun doar că au apărut unele animozităţi artificiale pe acest subiect, ceea ce nu face deloc bine fotbalului timişorean. La nivel de performanţă, fotbalistic vorbind, Timişoara depinde de Poli, echipa din eşalonul secund. Acesta este şi motivul care ar trebui să-i motiveze pe timişoreni să vină în număr tot mai mare la meciuri”, mai spune „Bambi”.

Babuciu a fost angajat la club şi în era Marian Iancu, în timpul căreia, cel puţin în 2012, la fel ca şi ceilalţi angajaţi de la Poli, nu a văzut niciun leu, făcând muncă voluntară. Postul pe care îl ocupă în prezent trebuie să facă parte din organigrama clubului, conform caietului de licenţiere pentru Liga I.

Share
Published by
Sabin Cara

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

6 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago