Categories: Sport

Rugby 40 Old Boys, sarbatoare in Ronat

RCM Timișoara aniversează, pe 15 septembrie, patru decenii de la câștigarea titlului de campioană națională. Sărbătoarea rugby-ului timișorean se anunță fastuoasă și va dura o zi întreagă, gazdă fiind arena din cartierul Ronaț.

Proiectul „Rugby 40 Old Boys”, inițiat de Nicolae Strâmbeanu, își propune atât să promoveze rugby-ul la orice vârstă, cât și să evidențieze performanțele clubului RCM Timișoara, al cărui antrenor este,în prezent, de Chester Williams, o legenda internațională a sportului cu balonul oval. Timișorenii vizează, de altfel, un nou titlu național, după ce, în sezonul trecut, au adus acasă Cupa României.  „Rugby-ul este un sport complex, din nefericire prea puțin promovat în țara noastră. Noi ne dorim să schimbăm acest lucru, motiv pentru care vom organiza pe lângă acest eveniment de amploare, o serie de workshop-uri gratuite pentru copii, sperând astfel să găsim noi embleme ale acestui sport”, spune Liana Marin, general manager Mass Media Consulting, organizatorul evenimentului.

Pe 12 iunie 1972, Universitatea de Vest învingea Știinta Petroșani cu 22-12, scriind astfel o nouă pagină de istorie și cucerind titlul de campioană a României. Pentru a marca cea mai mare performanță a rugby-ului timișorean, foștii componenți ai echipei campioane se întâlnesc, după 40 de ani, într-un meci de old-boys, după ultimul joc pe care RCM Timișoara îl va susține pe teren propriu, în play-off. Vor intra, astfel, pe teren Emanoil Ene, Octavian Vlad, Ewald Vollmann, Ion Iacob, Bebe Ceaușu, Marian Ghețu, Gheorghe Cândea, Iuliu Peter, Nicolae Duță, Bimbo Trailovici și Radu Malancu.

Evenimentul va fi unul complex, cu o mulțime de activități, inclusiv un show aerian, o expoziție de mașini, workshopuri pentru copii, dar și concursuri cu premii și, la final, un concert Pasărea Colibri.

Intrarea este liberă, iar cinci norocoși vor putea câștiga cinci locuri în zona VIP. Pentru asta, vă puteți înscrie la concursul organizat pe profilul de Facebook al evenimentului, în perioada 7-12 septembrie.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

9 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

13 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

16 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

16 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

18 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

18 ore ago