Categories: Sport

Rugby total in Ronat, la aniversarea a 40 de ani de la castigarea titlului / FOTO

Sărbătoarea rugby-ului timișorean a adus, pe arena „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț, o mulțime de spectatori. Aceștia au aplaudat la scenă deschisă atât prestația jucătorilor de la RCM, care au rămas lideri în play-off, cât mai ales evoluția campionilor din 1972. A fost un eveniment complex, care a readus în atenția timișorenilor echipa de rugby a orașului, cu performanțele trecute și actuale.

Regalul de rugby de pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” a început, sâmbătă, cu meciul dintre RCM Timișoara și Farul Constanța, contend pentru play-off-ul Ligii Naționale. Timișorenii câștigaseră în tur cu 40-6, dar constănțenii nu au venit în retur ca victime sigure. Oaspeții au deschis scorul, printr-o lovitură de pedeapsă transformată în minutul 5. Gazdele au reacționat repede, astfel că aveau 15-3 cu zece minute înainte de pauză. Farul a redus diferența și s-a intrat la vestiare cu 15-6.

Repriza a doua a început mai mult pentru Farul, care a reușit să preia preia conducerea, cu 16-15. Finalul de meci a fost de infarct pentru spectatori, după ratarea lui Calafeteanu, care n-a putut să marcheze din lovitură de pedeapsă. În ultimul minut, Lemnaru a reușit un eseu, transformat apoi de Calafeteanu. Partida s-a încheiat 22-16 pentru RCM, care rămâne liderul play-off-ului, cu o etapă înainte de final. Ultimul meci va fi la Baia Mare și contează doar pentru aflarea adversarului din semifinală, pe care timișorenii o vor juca pe teren propriu.

După meciul oficial, campionii din 1972 au intrat pe teren, într-un partidă care a celebrat 40 de ani de la câștigarea primului și singurului titlu național pentru Timișoara. Zece din componenții lotului campion au răspuns „prezent” la această convocare: Bimbo Trailovici, Octavian Vlad, Emanoil Ene, Alexandru Ioniță, Ewald Vollman, Constantin Nedelcu, Ion Iacob, Gheorghe Cândea, Iuliu Peter și Nicolae Duță. Ei au jucat contra unei echipe formate din foști jucători ai Universității Timișoara în perioada 1980-1995.

„Veteranii” au jucat două reprize a câte 15 minute, prestația lor fiind aplaudată la scenă deschisă de numeroșii timișoreni care au luat drumului Ronațului pentru acest evniment. Pe teren a intrat și fiul regretatului Gheorghe Rășcanu, fost căpitan al naționalei, cel al cărui nume îl poartă stadionul de rugby din Timișoara. Claudiu Rășcanu a deschis scorul în meciul aniversar, care s-a încheiat la egalitate.

Unii dintre componenții lotului campion au venit special din străinătate pentru acest eveniment. „Sunt încântat. A meritat să vin din Germania, mi-am reîntîlnit prietenii și m-am bucurat că s-a organizat un astfel de meci. Eram dezamăgit la un moment de decăderea rugby-ului timișorean, dar acum am văzut că sunt șanse pentru un viitor frumos. Sper ca acești oameni care s-au implicat acum să realizeze chiar mai mai mult decât noi”, a spus Ewald Vollman. Organizatorii nu i-au uitat nici pe campionii plecați dintre noi. Soțiile sau copiii lui Florin Popovici, Florin Ionică, Ioan Mihai Taătucu, Gheorghe Rășcanu, Bebe Ceaușu și Mihai Suciu au primit tricouri aniversare.

Evenimentul de la stadionul „Gheorghe Rășcanu” a fost completat și de alte momente care au fost pe placul celor prezenți. Cei mari au putut participa la o degustare de vinuri, iar cei mici, la workshop-uri de rugby. Numărul de magie al Magicianului Augustin a fost urmărit cu sufletul la gură de întreaga asistență, finalul fiind rezervat unui concert cu Pasărea Colibri. (foto: Constantin Duma)

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Domionic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

16 minute ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

2 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

3 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

3 ore ago

SCM Timişoara pierde întâlnirea cu Craiova şi va juca doar pentru locul 13

Seria dintre Timişoara şi Craiova din grupa locurilor 11-14 din Liga Naţională de baschet masculin…

3 ore ago

În mai se lansează licitația de reabilitare a clădirii Colegiului Aslan, din bani publici/FOTO

Colegiul Național „Ana Aslan“ este prima clădire care va intra în procedura de licitație, la…

3 ore ago