Categories: Invatamant

Scolile si gradinitele din Gataia, renovate cu sprijinul Rotary

Rotary Club Cetate Timişoara a încheiat prima etapă a proiectului „Zece şcoli de nota 10”. Astfel, copiii din Şemlacu Mare, Butin şi Sculea, sate care aparțin de comuna Gătaia, vor începe anul școlar în condiții mult mai bune.

Proiectul „Zece şcoli de nota 10” este un proiect de implicare şi responsabilizare socială, care presupune rezolvarea unor probleme punctuale în şcolile de la sate cărora le lipseşte sursa de apă, un sistem de distribuţie a acesteia, precum şi grupuri sanitare funcţionale.

Au fost finalizate până acum lucrările de construire sau amenajare a grupurilor sanitare la Şcoala cu clasele I-IV – Butin, Grădiniţa cu program normal – Butin, Şcoala cu clasele I-IV – Şemlacu Mare, Grădiniţa cu program normal – Sculea, Grădiniţa cu program normal – Şemlacu Mare.

Şcoala şi grădiniţa din Butin au funcţionat în două corpuri de clădire, în camere cu podele de lemn şi ferestre vechi, având toalete improvizate în spatele curţii. Din această toamnă, situaţia s-a schimbat complet. Clădirea principală a primit alt aspect interior.

Au fost construite şi amenajate patru grupuri sanitare noi, pardoseala de lemn a fost înlocuită cu plăci de granit şi parchet laminat, pereţii au fost placaţi cu rigips, spaţiile au fost zugrăvite, sistemul electric a fost refăcut, iar uşile şi ferestrele au fost înlocuite. În apropierea şcolii a fost amenajat un parc de 5.000 de mp. Valoarea totală a investiţiei depășește 50.000 de euro.

Şcoala şi grădiniţa din Butin au avut parte de o atenţie sporită graţie societăţii Maxagro din Gătaia, care a venit cu un buget suplimentar de sponsorizare alături de Rotary Cetate şi de partenerii proiectului –Comisia Naţională a României pentru UNESCO, respectiv ENEL Distribuţie Banat SA şi Porsche Timişoara.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

23 de minute ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

O oră ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 ore ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

2 ore ago