Categories: Cultura

Se cauta talente, preferabil sa vorbeasca si maghiara

Tinerii pasionaţi de actorie sunt aşteptaţi să participe la proiectul inovativ „Teatru Virtual”, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria- România 2007-2013. Vor fi aleşi 15 tineri din Ungaria şi 15 tineri din România care, pe parcursul proiectului, vor participa într-un program de mentorat.

Realizarea repetiţiilor teatrale virtuale on-line ajută tinerii din cele două ţări, mentorii, profesorii. Experienţa acumulată de-a lungul celor 12 luni va putea fi testată de tinerii implicaţi în cadrul galei finale, care va fi un spectacol cu ajutorul tehnologiei informatice inovative, simultan în Ungaria şi România, pe două scene diferite, utilizate concomitent, live, cu ajutorul tehnicii de transmitere on-line.

Detalii despre program găsiţi pe pagina de web a proiectului www.e-theatrum.eu. Sunt eligibili tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 35 ani, din Timiș, care au experiență scenică și bune abilităţi de mişcare, muzicale, ritmice, de improvizare, prezenţă de spirit, anduranţă la efort. Ei mai trebuie să aibă cunoştinţe de bază în utilizarea Internetului și să fie didponibili patru ore săptămânal.

Înscrierile se fac până pe 25 septembrie, la ora 17, pe pagina www.e-theatrum.ro. La formulare se ataşează o fotografie, scrisoare de intenţie şi CV. În caz de acceptare în program a candidaţilor, participarea este gratuită.

Proiectul „Virtual Theatre – Cultural Bridge” este finanțat de Uniunea Europeanaă prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanțarea nationala a celor doua state membre participante în program, Ungaria și România.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

9 minute ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

12 minute ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

17 minute ago

Colterm trage linia după sezonul de iarnă. Compania dorește reducerea costurilor de producție și a prețului gigacaloriei

Colterm încheie sezonul de iarnă cu zeci de mii de tone de cărbune în stocuri,…

21 de minute ago

Liga 3. Ghiroda şi-a asigurat locul la baraj

CSC Ghiroda şi Giarmata Vii revine după două sezoane la barajul de promovare în Liga…

23 de minute ago

Dominic Fritz despre cele două mize ale contestaţiilor la adresa candidaturii sale

Singura candidatură dintre cele zece depuse pentru Primăria Timişoar care a fost contestată - şi…

51 de minute ago