Categories: Cultura

Teatrul Merlin vrea s-o ajute pe regizoarea Mona Marian

Teatrul Merlin este alături, într-un moment dramatic, de regizoarea Mona Marian, cea care a pus în scenă „Giovannino fără frică”, unul dintre cele mai frumoase spectacole prezentate în ultimii ani. Aceasta suferă de o boală cumplită, care ar putea fi tratată într-o clinică din străinătate.

„Mona Marian a fost diagnosticată cu o formă atipică de scleroză multiplă sau o altă afecțiune neurologică degenerativă care însă, din cauza lipsei tehnologiei, în România nu poate fi identificată.

Medicii ne-au dat puține speranțe, dar au cerut sprijinul colegilor din alte țări, unde există tehnologie mai avansată. Costurile investigațiilor și al tratamentului depășesc însă puterea noastră financiară. În orice moment am putea fi chemați intr-o altă țară pentru tratament și nu vom putea acoperi cheltuielile. Avem mare nevoie de suportul vostru”, scrie, într-un mesaj pe Facebook, Cătălina, fiica artistei.

Cei de la Teatrul Merlin au decis ca banii strânși din vânzarea biletelor de la două dintre spectacole să ajungă în conturile deschise pentru ajutorarea Monei Marian. Este vorba despre spectacolul „Doi purceluși” din 30 septembrie, de la ora 11, și „Degețica” din 7 octombrie, tot de la ora 11. Tot atunci, cei care vor să doneze vor avea la dispoziție și o urnă în acest scop.

Născută în 1961, Mona Marian este absolventă de regie, la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, la clasa Cătălinei Buzoianu. A montat zeci de spectacole, la Teatrul Naţional din Cluj, dar şi la diverse teatre de păpuşi din ţară. Este directoarea Teatrului de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca. Spectacolul „Giovannino fără frică”, pe care Mona Marian l-a montat la Teatrul Merlin, a avut premiera în 4 decembrie 2011. (sursa foto: www.citynews.ro)

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

10 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

11 ore ago

Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și…

13 ore ago

Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos

Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este…

14 ore ago

Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic

Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul…

16 ore ago