Anda Takacs, soția muzicianului Ovidiu Takacs „Bulbuc“ (ex – IPR și actualmente Imund) a fost diagnosticată cu cancer la sân în luna martie 2019, iar în același an o serie de artiști timișoreni au organizat un maraton caritabil pentru ajutorarea ei, la cafeneaua Klapka și Casa Artelor. Campania umanitară „Împreună pentru Anda“ continuă, iar cei…
Sprijin medical pentru refugiații cu probleme oncologice din Ucraina asigurat de OncoHelp
Tragedia din Ucraina și valul de refugiați care fug din calea războiului duc la o mobilizare uriașă a românilor care sar în ajutorul vecinilor. Pe lângă alimente, haine și adăpost, este nevoie, însă, și de sprijin medical pentru copiii, mamele și bunicii ajunși în țara noastră. Asociația OncoHelp-Centrul de Oncologie OncoHelp se află în prima…
Ministerul Sănătății a modificat Protocolul de tratament al infecției cu virusul SARS-CoV-2
Schimbările vizează creșterea accesibilității pacientului la tratament precoce în ambulatoriu. Conform modificărilor, medicația antivirală orală va putea fi prescrisă în centrele ambulatorii de evaluare de către medicii de orice specialitate pentru pacienții infectați cu SARS-Cov-2. Unul dintre medicamente, respectiv Favipiravir, va putea fi eliberat, în viitor, în farmaciile cu circuit deschis, numai pe bază de…
Mesajul medicilor pentru pacienții cu covid și nu numai: Nu vă mai tratați singuri!
Acum când a crescut impresionant de mult numărul pacienților ce au o boală acută (COVID-19 și altele) există o presiune imensă pe sistemul medical românesc. Toate inabilitățile sale ies la suprafață. Toate măsurile nepotrivite se decontează acum. „Vă rog din suflet: nu vă mai tratați, singuri, acasă, după rețete „faimoase” care circulă pe net. Combinația…
Costurile cu tratamentul în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave, asigurate de Ministerul Sănătății
Ministerul Sănătății acoperă costurile pentru tratamentul de recuperare medicală în străinătate pentru pacienții cu arsuri grave, iar pentru pacienții adulți dependenți de însoțitori costurile de transport și cazare vor fi asigurate tot din bugetul Ministerului Sănătății. În acest sens, a fost modificat, zilele trecute, Ordinul ministrului Sănătății nr. 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor…
Protocolul de recuperare post-COVID-19, aprobat de Ministerul Sănătății
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat Ordinul pentru aprobarea Protocolului de medicină fizică și de reabilitare post-COVID-19. Acesta are ca scop ameliorarea stării fizice a pacienților care au fost infectați cu SARS-CoV-2, precum și creșterea capacității acestora de a se întoarce la o viață de calitate. „Era necesar un astfel de protocol pentru evaluarea și…
Primul pacient care a donat plasmă, la Timișoara, pentru a-i ajuta pe cei de pe patul de spital. Tânărul s-a vindecat de Covid-19
S-a întâmplat și la Timișoara, după ce la București plasma de la un pacient vindecat de COVID-19 a fost administrată deja bolnavilor critici. La Timişoara, primul pacient vindecat de COVID-19 s-a prezentat miercuri, 6 mai 2020, să doneze plasmă de convalescent, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină pentru a vindeca alți oameni, cu sângele său.…
Infecţia cu HPV. Tratament. Vaccinare
Despre HPV
Infecţia cu HPV (Human Papiloma Virus) reprezintă cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală. Infecţia este în prima fază asimptomatică, cu perioada de incubaţie de până la 6 luni.
Vrei să slăbești repede și frumos? HIFU Body Slimming Machine este cea mai bună soluție
Grăsimea localizată, celulita și pielea lăsată sunt doar câteva motive pentru care ar trebui să te gândești serios să apelezi la un tratament specializat. Există acum un aparat care te ajută să scapi de aceste probleme și să te bucuri de noul tău contur corporal.
Primavara asta fii frumoasa! Alege tratamentul cu plasma si spune adio ridurilor
Vreți să arătați bine? Începeți cu pielea dumneavoastră, care este prima „carte de vizită” cu care vă prezentați în lume. Puteți scăpa acum mai ușor de inesteticele pleoape căzute și de ridurile din jurul ochilor și al buzelor. Noile proceduri dermato-estetice sunt minim invazive și cu rezultate uimitoare.
Bilete de tratament pentru pensionarii din Timis, la Moneasa, Buzias sau 1 Mai
Sunteți pensionar? Atunci ar fi cazul să vă gândiți și la vacanță. Casa Judeţeană de Pensii Timiş vă oferă mai multe bilete pentru tratarea diferitelor afecțiuni în stațiuni din țară și din județul Timiș. Trebuie doar să faceți un drum la Casa de Pensii.
Mama unui copil care face tratament cu imunoglobulina: Se puteau lua masuri mult mai devreme
Criza imunoglobulinei a atins cote maxime. Mii de pacienți suferă de luni de pe urma lipsei acestui tratament de luni bune, iar Ministerul Sănătății a declanșat Mecanismul European de protecție civilă pentru a asigura cantitatea necesară de imunoglobulină. Otilia Stanga, mama unei fetițe de 12 ani din Timișoara, pe nume Maia, care necesită tratament cu imunoglobulină, spune că se puteau lua măsuri mult mai devreme.
Mama unui copil afectat de criza imunoglobulinelor: Autoritatile se joaca ping-pong cu viata pacientilor
Maia are 12 ani și de 209 zile nu și-a mai primit tratamentul pe care, teoretic, ar trebui să i-l asigure statul român. În România însă, imunoglobulinele au fost retrase de pe piață în iulie 2017 și, de atunci, a curs cu promisiuni neonorate. Mama Maiei are un nou mesaj dur pentru autorități.
Oaza de sanatate de langa Timisoara. 200 de ani de istorie balneara cu iz aristocratic la Buzias
Cu 100 de ani înainte de formarea României Mari, Buziașul era deja bază de tratament datorită aerului și mai ales apelor sale tămăduitoare. Pe aici au trecut și împăratul Franz Iosif și soția sa, celebra Sissi. Care sunt acum perspectivele și provocările Stațiunii Buziaș, la 200 de ani istorie balneară, vor putea fi aflate la o dezbatere-eveniment ce va avea loc aici joi după-amiază.
Fetita din Iasi bolnava de cancer a ajuns la Timisoara. Medicii vor stabili stadiul bolii si tratamentul
Fetiţa de 8 ani din Iaşi, diagnosticată cu cancer la rinichi, ai cărei părinți au refuzat inițial tratamentul, a ajuns marți la Timișoara, după ce instanța a obligat familia să accepte ca ea să fie văzută de medici. Micuța va fi investigată, pentru a se stabili tratamentul cel mai bun.
Fetita din Iasi bolnava de cancer si condamnata de propriii parinti la moarte va fi adusa la Timisoara
O fetiţă de 8 ani din Iaşi, diagnosticată cu cancer la rinichi, va fi tratată la Timişoara. Este decizia instanței, după ce Protecția Copilului a cerut ca părinții micuței să fie obligați să accepte asistența medicală. Aceștia se opuneau oricărei intervenții, pe motiv că fetiței ar fi urmat să-i fie furate organele.
Bilete gratis la tratament, in mai multe statiuni
Timișenii care vor să-și trateze, în următoarea perioadă, diverse afecțiuni au la dispoziție câteva zeci de bilete distribuite de Casa Județeană de Pensii. Cei interesați pot merge să solicite aceste sejururi.
Ar trebui sa tragem la sorti cine traieste si cine moare? Statul roman isi bate joc de sute de pacienti cu o boala rara
Cum alegi cine trăiește și cine moare? Cinic, asta le propune, indirect, Ministerul Sănătății românilor care suferă de imunodeficiențe primare, care nu mai beneficiază de patru luni de tratament. Maia, o fetiță de 12 ani din Timișoara, este unul din cei doar câteva sute de cetățeni români pe care statul îi ignoră cu bună știință.
Bilete la tratament, de la Casa de Pensii Timis
Timișenii care vor să-și trateze, în următoarea perioadă, diverse afecțiuni au la dispoziție câteva bilete distribuite de Casa Județeană de Pensii. Cei interesați pot merge să solicite aceste sejururi.
Bilete la tratament, disponibile in luna aprilie
Timișenii care vor să-și trateze, în următoarea perioadă, diverse afecțiuni au la dispoziție câteva zeci de bilete distribuite de Casa Județeană de Pensii. Cei interesați pot merge să solicite aceste sejururi.