Categories: AfaceriSocial

Crema-minune Biotitus se pregateste sa cucereasca lumea / FOTO

O alifie preparată în casă, din rășină de brad, ceară de albine și ulei, face minuni pe orice fel de răni. Oameni care au suferit arsuri severe se vindecă miraculos, în numai șapte zile, după ce sunt tratați cu această cremă. Biotitus e folosită de multă vreme de medicii timișoreni, iar acum se pregătește să-și arate calitățile în întreaga lume.

Alifia, adaptată după o rețetă veche țărănească, se vinde cu succes în Italia, Grecia sau Germania. Un tub costă în jur de zece euro. „Rețeta e foarte simplică și e biblică. Cei care citesc Sfânta Carte vor întâlni rețeta notată printre rânduri: ulei de măsline și de floarea-soarelui, rășină de brad, ceară de albine. După ce am studiat comportamentul biochimic al ingredientelor, am adăugat sare de bismut și camfor și așa am brevetat unguentul”, explică Titus Stoica, cel de numele căruia se leagă redescoperirea acestui leac vechi de sute de ani.

Titus Stoica a folosit alifia din copilărie. Ori de câte ori se lovea la joacă, bunicul îl doftoricea cu alifia pe care învățase să o prepare în timpul războiului. La 27 de ani, Stoica a suferit arsuri grave, pe față și mâini, în urma unei explozii electrice. „Aveam arsuri de gradul II și III și mă gândeam că am devenit un monstru. Când am ajuns la cabinetul medical, am cerut să fiu lăsat să mă tratez cu alifia bunicului. După șapte zile, când am venit la control, nu mai aveam nicio urmă de arsură”, povestește bărbatul de 54 de ani.

După această experiență, Titus Stoica a început să se preocupe de alifia-minune, iar după revoluție, a testat-o. L-a ajutat un cercetător în microbiologie, căruia nu-i vedea să creadă rezultatele miraculoase, așa că i-a recomandat să efectueze testele la Institutul Cantacuzino. Au urmat alte studii, mai complexe, în Italia, la un institut din Milano, dar și cercetări extinse la Institutul de Cercetare Chimico-Farmaceutică din București. Titus Stoica a obținut brevetul în 1995. Tot de atunci, invenția e protejată în alte 29 de țări. Menținerea protecției costă anual 20.000 de dolari. Numai în România sunt distribuite două tone.

Tot la începutul anilor ‘90 a început să testeze alifia cu ajutorul medicilor. Chirurgul ortoped Ion Mateescu a fost unul dintre primii care au avut încredere în acest leac. Cu această cremă a tratat călcâiul infectat al unei fetițe cu o malformație congenitală a picioarelor, unde se ajunsese să chiureteze osul. În trei luni, fără antibiotic, călcâiul era refăcut, fără nicio urmă. Arsuri de gradul IIa și IIb la nivelul feței dispar unse o dată pe zi cu alifia preparată la Timișoara, reducând la jumătate timpul de vindecare. Exemplele pot continua, fiind toate probate cu studii clinice.

Împreună cu asociatul său, un român stabilit în Germania, Titus Stoica a pus pe picioare o afacere în beneficiul a mii de oameni disperați. În 2009, Stoica l-a cunoscut pe Nikolaus Corches, un moț din Câmpeni care a contribuit decisiv la ascensiunea cremei Biotitus pe piețele internaționale. Cei doi au prezentat unguentul chirurgilor, medicilor de familie, plasticienilor și ortopezilor, l-au dus la Congresul medicilor militari din Balcani, iar anul acesta au prezentat o lucrare ștințifică la Congresul Mondial al Plăgii, la Yokohama. Urmează o prezentare la cea mai mare expoziție-congres de produse medicale, Next Medica, la Dusseldorf. „Au fost tratate până acum cu “alifia” aceasta peste 150.000 de cazuri. Nu am înregistrat nicio infecție”, conchide Titus Stoica.

Share
Published by
Georgeta P.
Tags: Timişoara

Recent Posts

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

24 de minute ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

41 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

13 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

14 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

20 de ore ago