Categories: Klaus Vaterland

Matei Blaga sau Vasile Suciu?

Matei Suciu e pesedist și nu-i este suficient. Mai vrea să devină și senator de colegiu 3, deși pariurile în partid s-au făcut pe contracandidatul său Vasile Blaga, președintele PDL. Teoretic, omul are șansa lui. Își numără primarii din comunele USL și vede că sunt mai mulți decât edilii din orașele de graniță ale PDL. Și-apoi, e vremea Uniunii!

Dacă pui o mătură să candideze pentru USL, sunt șanse reale ca mătura să devină parlamentar. Dacă nominalizezi o ladă de bere într-un colegiu, păi lada aia sigur va ajunge să fie votată de o largă coaliție de alegători pesediști, liberali, conservatori și uneperiști pentru că, indiscutabil, e o ladă de viitor. Sunt doar câteva exemple inocente, care n-au însă nicio legătură cu dl Suciu, doamna Grapini sau orice alt candidat neoprotestant de Hunedoara.

Într-un interviu, Matei Suciu vorbește relaxat de experiența sa electorală de la parlamentare. Degajat, candidatul recunoaște că ocupă o slujbă „căldurică” la cabinetul președintelui consiliului județean, mai este omul ales județean și vicepreședinte PSD Timiș, are niște afaceri mici și mijlocii în familie și nu ar muri de foame dacă ar pierde alegerile din 9 decembrie. În opinia sa senină, această situație ar fi posibilă doar „dacă Blaga apelează la tertipuri”.

Nici nu știu ce-ar trebui să facă Buldogul ca să zdruncine încrederea lui Matei Suciu într-o victorie de mare efect. Tertipul este o manevră iscusită prin care se maschează realitatea. O mașinație, un șiretlic, o uneltire, o stratagemă, o șotie. Chiar așa! Dacă va face Blaga o șotie oare îl va bate pe Matei Suciu? Că un plan, o stratagemă sigur va avea și candidatul PDL, ca orice politician care pornește pe un astfel de drum.

Eu bănuiesc că dl Suciu s-ar teme de o eventuală ilegalitate de pe urma căreia liderul PDL să obțină incorect un număr important de voturi. Îl văd deja pe Vasile Blaga cum împarte sacoșe cu ulei, zahăr, țuică și alte de-ale gurii ziua în amiaza mare, sub ochii complici ai șefului de post din comună. Sau cum ștampilează la greu buletine de vot după închiderea secțiilor, după ce, împreună cu jandarmeria, a evacuat samavolnic reprezentanții USL din toate secțiile de votare.

Și știți ce mai cred eu? Că o bună parte din activiștii USL și-au pierdut simțul rațiunii și au uitat complet că formațiunea lor este de luni bune la guvernare. Victor Ponta a uitat că e prim-ministrul acestei țări și continuă să dea vina pe Emil Boc, trepădușii de la Antena 3 încremenesc de teama unui PDL eșuat în opoziție, iar Matei Suciu e ochi și urechi ca Vasile Blaga să nu-l fure, cu toată potera USL pe cap.

Cu excepția celor din UNPR (care tot timpul se simt la putere), pesediștii, liberalii, conservatorii trebuie să conștientizeze că, de fapt, ei conduc această țară și n-au decât să-și facă autocritica pentru nerealizări. Românul de rând, dacă devine cumva nemulțumit de ceva pe lumea asta, să știe că de câteva luni cu tertipuri eventual se poate ocupa guvernarea USL.

Iar dl Suciu să înțeleagă că singurul tertip pe care l-ar putea face Vasile Blaga ar fi realizabil doar cu complicitatea USL. Același tertip făcut și de Ilie Sârbu în 2008 în colegiul ăla făcut ca la croitor, pe „dimensiunile” fostului ministru al Agriculturii. E aproape același gen de tertip prin care unii pesediști și-au mâncat omenia exact în același colegiu, racolând primari și filiale pedeliste în „calitate” de „locotenenți” ai traseistului Ghiță Ciobanu. Vă mai amintiți, domnule Suciu?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

10 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

16 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

18 ore ago