Ba, da’ eu cu cine votez? (III)

Trădare, trădare, dar să știm și noi! Că doar urâm trădarea, dar trădătorii ni-s tare simpatici. Așa că PSD-istul Titu Bojin s-a bucurat să anunțe că a primit, cu câte un pupat, 20 de primari trădători din PDL. Culmea, și Iuda trăda tot cu pupături. Dacă primarii trădează, ce mai poți să aștepți de la „Johnson”, care vrea să-l traducă pe Orza cu liberalii. Iar în cazul deputatei… trădătoare Barna și al emoțiilor ei, putem să presupunem că mai degrabă ar fi vorba de… școală. Aia normală, nu a trădării.

Bojin pupă acolo unde „Brandu’” a cam expectorat

Nu e un secret pentru nimeni că, pentru alegerile parlamentare, primarii dintr-un colegiu pot fi mai importanți chiar și decât candidații în sine. Fiind principalii vectori de imagine, primarii pot contribui decisiv la victoria în alegeri. De aceea, toții candidații încearcă să se pună bine pe lângă edilii din colegiu, chiar și pe lângă cei din alt partid. De unde apar tot felul de suspiciuni privind loialitaea unui primar sau altul.

Pe fondul acestei lupte pentru câștigarea sprijinului din partea cât mai multor primari a venit recenta declarație a liderului PSD Timiș, Titu Bojin, cum că și-ar fi „tras” 20 de primari de la PDL. Cu câte un pupat! Omologul său de la PDL, Constantin Ostaficiuc, a replicat că nimic nu e adevărat din cele afirmate de PSD-ist. Și de această dată, cică adevărul ar fi pe undeva pe la mijloc. Adică nu sunt nici 20, dar nici zero. Există câțiva primari care sunt pe cale să plece din PDL. Și sunt dintre aceia care nu au fost ajutați de Ostaficiuc în perioada când acesta era la șefia CJT. Neprimind nimic de la cel supranumit „Brandu’”, oamenii s-au cam orientat spre cel care i-a primit cu un pupat.

Cătălin „Johnson” Ionescu joacă la două capete

Unul dintre şefii de campanie ai lui Adrian Orza la alegerile parlamentare din decembrie, Cătălin Ionescu, cunoscut sub numele conspirativ „Johnson”, face joc dublu. Văzut încă de la alegerile locale drept unul dintre cei mai mari ţucălari ai lui Adi Orza, care vizează un fotoliu de deputat pe Colegiul III Timișoara, „Johnson” a fost reperat recent oferindu-şi prețioasele servicii către liberali. Surse din apropierea PNL spun că țărănistul declarat „Johnson” a încercat să intre în graţiile unuia dintre cei patru candidaţi ai liberalilor la alegerile parlamentare din decembrie. Omul a cerut timp de gândire şi, când a aflat cine este şi ce ştie „Johnson”, s-a luat cu mâinile de cap.

Maria Barna, emoționata sub flamura violeta

Deputatul ex-PSD, ex-UNPR, actual candidat al PP-DD, Maria Barna, nu şi-a putut stăpâni emoţiile la lansarea candidaţilor PP-DD de la Timişoara. Barna a citit de pe foaie un discurs, dar nici așa n-a reușit să fie fără cusur. „Îl rog pe domnul primar al Timişoarei să facă coşul pensionarului, să facă acele magazine în care necăjiţii şi pensionarii să poată cumpăra produse la preţ de… cumpărător”, a spus, foarte mândră, Maria Barna. Ea candidează, sub sloganul „O cunoști”, pe Colegiul IV Camera Deputaţilor, iar adversarii ei principali sunt Ion Răducanu (USL) şi Ovidiu Ciuhandu (ARD).

Share
Published by
Cetateanul derutat

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

15 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

18 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

18 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

19 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

19 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

19 ore ago