Categories: Alegeri

Raducanu sare in sprijinul cetatenilor din Calea Lipovei

Ion Răducanu, candidatul USL pentru Camera Deputaților pe Colegiul IV Timișoara, s-a întâlnit cu timișorenii din Calea Lipovei și din zonele care țin de acest cartier. Oamenii și-au prezentat deschis problemele de care se lovesc zi de zi.

Majoritatea locuitorilor din zonă se plâng de faptul că fântâna publică de lângă Piața Veche a fost închisă, după ce terenul pe care se află puțul a intrat în proprietate privată. La fel ca și în alte cartiere, sute de oameni preferă apa potabilă de la fântâni, în locul celei de la robinet.

„Deja am discutat cu factorii de decizie din Primăria Timișoara. Până la 1 decembrie, cetățenii din Calea Lipovei vor avea o nouă fântână publică, forată pe terenul public. Este un angajament personal pe care mi l-am luat față de acești oameni”, a declarat Ion Răducanu.

Tot în Piața Veche, unde își fac cumpărăturile majoritatea celor ce locuiesc în zonă, micii producători s-au plâns de faptul că nu sunt lăsați să-și vândă marfa și primesc amenzi din partea autorităților. Majoritatea acestor producători sunt oameni în vârstă, cu venituri foarte modeste, care comercializează tricotaje, împletituri și alte bunuri pe care le fac chiar ei. „Am discutat cu conducerea Administrației Piețelor și luni aceste femei nevoiașe sunt așteptate să își depună cererea pentru a închiria mese în piață și să intre astfel în legalitate. Și această problemă trebuia rezolvată imediat, pentru că trenează de prea mulți ani”, a mai spus Răducanu.

Locuitorii din Calea Lipovei i-au mai prezentat lui Ion Răducanu un alt fenomen. Există cinci terenuri virane aflate între blocuri, lăsate în paragină și devenite focare de infecție. „Voi verifica situația juridică a acestor terenuri. Nu e admisibil să deschizi geamul dimineața și să ai în față o adevărată groapă clandestină de gunoi și bălării. Voi încerca împreună cu primăria să găsim soluţii pentru a transforma în parcuri şi spaţii verzi terenurile din domeniul public sau privat al statului şi a determina proprietarii terenurilor private să le îngrijească”, a venit propunerea de rezolvare a problemei din partea candidatului USL pentru Camera Deputaților pentru Colegiul IV Timișoara.

Share
Published by
campanie@debanat.ro

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

6 minute ago

Lucrările din partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

12 minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

23 de minute ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

3 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

3 ore ago