Categories: Zâmbete amare

Romania lui Horia Cristian

Deputatul liberal Horia Cristian, candidat USL pe Colegiul I Timișoara de Camera Deputaților, este de-a dreptul scârbit de ceea ce se întâmplă în România. Ce spun scârbit, omul este oripilat, chiar nu mai poate trăi în această Românie. De unde atâta revoltă pe capul liberalului? Omul s-a îngrozit după așa-zisul flagrant în care nu a fost prins deputatul PDL Alin Trășculescu. „Nu asta e țara în care vreau să trăiesc. Nu asta e România pe care ne-o dorim”, a strigat Cristian, vizavi de întâmplarea de la Focșani.

În schimb, Cristian se simte extrem de relaxat într-o Românie în care patru miniștri sunt incompatibili cu funcțiiile pe care le dețin. E de-a dreptul extaziat într-o Românie în care colegul său de partid, Dan Mihalache – de altfel un individ deosebit de slinos – îl face pe șeful unei instituții a statului „jigodie frustrată”. (În fine, o decize bună a premierului Ponta, individul Mihalache a fost zburat din guvern). Și cât de bine se simte Cristian într-o Românie în care alianța din care face parte îl are drept lider spiritual pe Dan „Felix” Voiculescu, cel care a recunoscut, cu propria mânuță, că a fost un turnător ordinar al Securității. Acolo unde și-a turnat chiar rudele!

Dar cei să mai spunem de superba Românie a lui Cristian, în care un alt coleg de partid, Gigi Becali, se comportă precum un urangutan în călduri evadat de la Grădina Zoologică. O Românie în care o personalitate rarisimă precum Neagu Djuvara este înjurat ca la ușa cortului de același „urangutan” coleg de partid al lui Cristian. De-a dreptul splendidă este România lui Cristian, al cărei președinte se vrea un individ care a chiulit toată viața de la muncă. Iar când e treaz înjură din toți bojocii, precum un cocalar de mahala, șefii unor state mult mai civilizate.

Și mai vrea o Românie în care un deputat cu numele de Horia Cristian (nu e nicio coincidență de nume) anunța, în noiembrie 2010, că demisionează din parlament și emigrează în alte țări. N-a demisionat și nici n-a emigrat. Apoi, în ianuarie 2012, același deputat Horia Cristian anunța că iar demisionează și din nou n-a făcut gestul. (A-ți respecta cuvântul este oricum o chestie pentru bărbați!). Asta e România în care vrea să trăiască Horia Cristian! Dar nu e România în care vrea să trăiască și subsemnatul…

Share
Published by
editor

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

60 de minute ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

5 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

5 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

6 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

7 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

7 ore ago