Categories: Klaus Vaterland

Traficul de carne vie in politica tot proxenetism se numeste?

PSD a anunțat voluptos că mai mulți primari PDL din Bistrița, Suceava, Mehedinți, toată țara, susțin candidații USL „pentru binele comunității”, bineînțeles. Timișul nu se putea lăsa mai prejos și a contribuit la această grozavă defectare cu edili de pe tarlaua lui Ghiță și de pe moșia lui Titu. Trădarea în sine nu mai e o chestiune atât de spectaculoasă. Nu sunt primele de pe vremea PSD, nici ultimele din era PNL, la fel cum poate vor mai fi într-o viitoare guvernare PDL. Nu trădarea e senzaționalul într-o asemenea poveste, ci felul cum racolatorii se laudă cu isprava lor. E ca și cum ai povesti cu mândrie la ședința cu părinții cât de simpatic e ăla micu’ când se beșește la masă.

Și în regnul animal se mai întâmplă să vezi o vacă cum își dă drumul la balegă, relaxată, fără să țină cont de maniere, de societate, nefiindu-i pic de rușine cu ceea ce face. E ceva natural, biologic, iar când intervine și reflexul de supraviețuire, ajungem la un scenariu politic în care primarii pleacă precum fetele alea când își schimbă „peștele”, supărați, vezi Doamne!, că PDL, aflat din vară în opoziție, i-a dezamăgit amarnic. Atenție însă: totul se petrece „în interesul cetățeanului”, cum ar zice orice individ grețos ce seamănă leit cu colonelul Dogaru.

Poate că, în realitate, unii primari PDL amestecați în această mocirlă electorală n-au treabă cu dușmanul. Poate că e numai o diversiune menită să demoralizeze adversarul, nu ăsta e deranjul, ci senzația care ți-o lasă comunicatorul PSD când transmite o astfel de „realizare”. Senzaționalul situației te-ar face să crezi că urmează să fii anunțat că olimpicii români au cucerit medalii nenumărate, că dl Bojin a revoluționat sistemul de îmbunătătățiri funciare ori că dl Ciobanu a inventat spațiul Schengen. Când colo, ce să vezi? Demnitari PSD de Timiș se laudă cu niște ipotetice labe triste vândute pe câțiva gologani, după ce mulți dintre ei s-au vândut pe bani frumoși în mandatul trecut, când au plecat de la PSD spre PDL.

Într-o țară normală, un astfel de eveniment ar trebui ascuns de ochii și urechile cetățeanului de bun simț. De masa largă a membrilor de partid ce te-ar putea trage de mânecă cu fireasca întrebare: „Alo, domnu’ Titu, bă Ghiță, păi cu noi cum rămâne, dacă vine tot trădătoru’ la masa plină cu bucate?!”. Ce mi-e un primar care susține adversarul politic, ce mi-e un jucător de fotbal care trântește meciul, ce mi-e vameșul care ia șpagă, ce mi-e traficul de carne vie și prostituția? Tot aia e din punct de vedere al moralității. Dacă nu-l duce capul la un proiect european, tot prostul de primar știe să trădeze, mințindu-se că se face de căcat în folosul alegătorilor, nu așa, de capul lui. Și, evident, fără să se întrebe măcar o clipă cum va da PSD bani mulți doar administrațiilor USL, dacă toate localitățile din țară vor ajunge să fie conduse de primari PSD și PNL.

Toate aceste discuții despre și trădare politică vin după ce parlamentul a blocat prin lege migrația primarilor. Ce s-a întâmplat mai departe? Păi ce să se întâmple într-o țară în care la butoane se află politicieni ca domnu’ Ghiță? Primarii cu chef de ducă se duc ca și până acum, doar că nu-și oficializează gestul lor bărbătesc decât cu două luni înainte de alegerile locale. Ei devin primari PSD cu carnete PDL, lupi în blană de oaie sau, mă rog, edili apăsați de responsabilitatea față de comunitatea pe care o reprezintă, cum ar zice orice individ grețos ce seamănă leit cu colonelul Dogaru.

Dacă deputabilul domn Sorin Grindeanu își va ține cuvântul dat în campanie – și n-am motive să mă îndoiesc de asta – mă gândesc că, pe viitor, parlamentarii nu se vor mai putea muta cu cățel și purcel de la cocina de Stânga la cotețul de Dreapta. Zis și făcut. Însă nici n-apucă parlamentarul Grindeanu să-și scuture mâinile de o treabă bine făcută că dl Ghiță, ajuns pe nesimțite din nou parlamentar de Dreapta, cu simpatii PNL, va contabiliza pentru o moțiune de cenzură parlamentarii Stângii care vor trăda puterea „în folosul alegătorilor” și a noii majorități, spre disperarea lui Ponta și Viorel Hrebenciuc. Cum în primăvară n-a mai apucat să facă dl Dugulescu, pentru că nu i-a îngăduit Domnul.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Check Art Festival revine în Iulius Town: marionete uriașe, statui vivante, mimi, bufoni, fire show și multe alte surprize, în weekend

În Iulius Town urmează două zile pline de emoție, unde magia poveștilor va fi transmisă…

11 ore ago

CNAIR analizează extinderea Centurii Nord la patru benzi

Deschiderea Centurii Sud a dus la creșterea semnificativă a traficului și pe prima porțiune construită…

12 ore ago

Comunitatea padelului timişorean, în sărbătoare! Sâmbătă seara se premiază cei mai buni jucători ai Campionatului Judeţean

Padelul a format o comunitate deosebită în Timişoara. Medici, antreprenori, studenţi, oameni de afaceri, ingineri,…

15 ore ago

„Piața pe Roți” pornește la drum și ajunge la Ghiroda

  Sâmbătă, cetățenii din Ghiroda sunt așteptați la “Piața pe Roți”, un proiect care aduce…

15 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a Festivalului La Pas

Primul sfârșit de săptămână al lunii viitoare aduce o nouă ediție a Festivalului LA Pas,…

16 ore ago

Haltere Club invită timişorenii la mişcare!

Proiect deosebit realizat de o echipă de profesionişti cu drag de sport şi sănătate, Haltere…

17 ore ago