Categories: Economic

Wizz Air reactioneaza la decizia Curtii de Apel Pitesti

Wizz Air contestă sentința definitivă și irevocabilă a Curții de Apel din Pitești, care a stabilit că beneficiile pe care i le-a acordat Aeroprotul Internațional „Traian Vuia” Timișoara sunt ilegale. Procesul a început în urma unei plângeri depuse de o companie rivală, Carpatair.

Curtea de Apel din Pitești a anulat ajutorul de stat acordat Wizz Air de către aeroportul din Timișoara. Dacă a fost sau nu vorba, într-adevăr, de ajutor de stat urmează să decidă Comisia Europeană. Până atunci însă, Wizz Air a contestat public decizia instanței piteștene.

Wizz Air consideră că această hotărâre a fost luată de o instanță care nu are competențe în judecarea și înțelegerea problemelor implicate și care nu a urmat procedurile corecte în acest caz. „Din punctul de vedere al legii, pe care Curtea de Apel din Pitești a considerat oportun să nu o ia în considerare, doar Comisia Europeană are competențele necesare pentru a decide în cazul presupului ajutor de stat.

Analiza detaliilor economice, ce nu a fost luată în considerare de instanță (dar care este esențială pentru orice pretins ajutor de stat), confirmă faptul că acordul încheiat între Wizz Air și aeroportul din Timișoara este un acord autentic comercial, pe deplin compatibil cu Principiul Investitorului Privat, fiind confirmat și de profitabilitatea continuă a aeroportului”, au declarat reprezentanții Wizz Air.

În prezent, avioanele Wizz Air zboară, de la Timișoara, spre șapte destinații, cu două sau trei curse pe săptămână. La AIT, traficul de pasageri a crescut, în ultimii patru ani, de la 300.000 de pasageri la peste un milion de pasageri în 2012.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

40 de minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

O oră ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

2 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

4 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

5 ore ago