Categories: Klaus Vaterland

Ce trist, se incheie „Anul Victoriei”

Pe bannerele electorale ale candidatului Ilie Sârbu, socrul partidului a dezvăluit, în exclusivitate pentru poporul român, că anul 2012 va fi „Anul Victoriei”. Românul a luat-o informația nerumegată și va sărbători zilele astea succesul USL în fața „hidrei băsiste”, rămânându-i totuși, de siguranță, înțeleapta vorbă din popor „Când o fi mai rău la fel să fie!”.

Dacă anul 2012 este, indubitabil, „Anul Victoriei”, românul ar trebui să se întrebe cum va fi anul 2013, când poporul se va fi săturat de atâtea succese. Analiștii economici și specialiștii în cobit spun că anul 2013 va fi cumplit de greu pentru cine va guverna. E drept că pentru ei ca persoane, Ponta, Crin, Rușanu sau Dragnea, anul nu va fi deloc greu în sensul resimțit de alegătorul plebeu. Ei, guvernanții, vor avea în continuare ce mânca, ce conduce, ce bea, secretare, bani de avioane, concedii, piscine, terenuri de tenis etc. Nu aici e problema, ci cum bate Dumnezeu din punct de vedere politic, că sigur n-o va face cu parul.

Politic vorbind însă, niște scadențe la creditori, bașca promisiunile de restituire a banilor către bugetari, indexarea pensiilor, satisfacerea diverselor categorii profesionale ce au câștigat procese cu statul, încurajate la acea vreme de PSD și PNL, eșalonarea despăgubirilor către foștii proprietari fac mai limpede aparentul non-combat al PDL în alegerile din acest an. Și devine logic de ce USL candidează cam de una singură, ca și cum nimeni nu s-ar înghesui să guverneze în asemenea condiții, așteptându-se ca primul premier USL de după alegeri să-și rupă gâtul împreună cu partidul său.

Cine va fi premierul? Scenariile astea cu impunerea de Băsescu a unui premier dat de o altă majoritate decât USL sau chiar a unui prim-ministru de paie din rândurile USL, dar ales de Cotroceni, nu de tripleta Ponta-Crin-Felix, ar trebui să fie pure fantezii politice. În mod normal, România va fi condusă în 2013 de un guvern Ponta, asta cu condiția ca interese de termen lung să nu-l facă pe „Cârlan” să paseze ucigătoarea responsabilitate către Crin Antonescu, eventual cu complicitatea „cotroceanului”. Adevărul e că ne plac scenariile. Fără ele totul ar fi mult mai plictisitor.

Însă oricât de mincinos ar fi Ponta și cât de iresponsabil ar fi Crin Antonescu în relația cu Occidentul, funcția de premier le revine lor, asta este clar. Și moral, și politic, și logic, guvernarea trebuie să cadă în responsabilitatea structurii politice care obține cel mai mare scor. Că la noi cu 20% ai putea face guvern, este altceva. La câți trădători se aleg în Parlament României și la câte broaște poate înghiți președintele Băsescu totul devine aproape posibil, dar nu și normal.

Guvern va putea face și Ponta în spatele unui scor electoral de 46%, nu trebuie să se chinuie Băsescu și MRU să adune sub jde-mii de steaguri toate zoaiele din UNPR, parlamentarele cu barbă ale „domnului Dan”, tăietorii de păduri de la UDMR sau oportuniștii de la minorități, altele decât cea maghiară. Ne place sau nu ne place, anul ăsta e rândul lor, al celor născuți a doua oară în „Anul Victoriei” și-al Dragonului de Apă. Atunci, ce atâta hâra-bâra, să-i lăsăm să guverneze, indiferent de riscuri.

Pentru USL anul 2013 va fi cu atât mai dificil, cu cât „luna de miere” pe care poporul e în stare să le-o ofere socialist-liberalilor va fi mult mai scurtă, după ce Ponta și Antonescu s-au jucat de-a guvernarea vreo șapte luni din 2012, fără să dea senzația că au și învățat cum se conduce măgăoaia. Cât va avea alegătorul român răbdare cu prima guvernare USL e deja o ghicitoare dedicată anului 2013, care, după toate judecățile, n-ar mai fi un „An al Victoriei”.

Nu e prea complicat să intuiești ce se va întâmpla prin toamna viitoare, când poporul va începe să dea semne de nervozitate, iar puterea nu va mai putea da la infinit vina pe greaua moștenire PDL. Câtă viziune la candidatul Sămărtinean când a dăruit alegătorilor lenjerie intimă. Știa el că vor veni vremuri căcăcioase și românul merită ceva de calitate. Mai sunt trei săptămâni și se încheie „Anul Victoriei”. Dar, nu-i nimic, vine el anul 2013, anul Victoria’s Secret.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

11 ore ago