Categories: Alegeri

Maria Grapini: Avem o educatie bolnava si o sanatate corigentă

Maria Grapini, candidat USL în Colegiul 3 Deputaţi Timişoara, s-a întâlnit în această lună de campanie cu mii de timişoreni. Întâlnirile nu au fost doar formale, sugestiile lor fiind însuşite de viitorul deputat al Colegiului 3 Timişoara, care a acceptat să le includă în programul său electoral şi să le prezinte cât mai urgent în Parlament.

Maria Grapini susţine că timişorenii pe care i-a întâlnit în aceste ultime săptămâni i-au demonstrat că sănătatea, educaţia şi economia sunt cele trei domenii care suferă cel mai mult în acest moment. De aceea, ea a preluat doleanţele oamenilor şi le va susţine în Parlament.

„Sănătatea şi educaţia sunt stâlpii de rezistenţă ai unui popor. Acum avem o educaţie bolnavă şi o sănătate corigentă. De aceea, iniţiativele mele sunt legate de starea de sănătate a populaţiei, nivelul de educaţie şi domeniul economic. Mergând în această campanie de la om la om, m-au impresionat cazurile sociale întâlnite, care nu au fost puţine, din păcate.

Persoanele cu handicap întâlnite în această campaniei – fie că vorbim de copii cu dizabilităţi sau de persoane mature, care datorită unor boli au ajuns în imposibilitatea de a munci – ne-au întărit ideea de a avea o iniţiativă parlamentară referitor la legea care ar trebui să protejeze persoanele cu handicap, dar în acest moment nu o face. Astfel, dacă până la intrarea în campanie mă găndeam doar la mărirea indemnizaţiei, care în acest moment este la un nivel jignitor, de 250 de lei, acum cred că este nevoie de o lege mult mai amplă.

Avem nevoie de o lege care să protejeze persoanele singure, aflate în imposibilitatea de a ieşi din casă şi o lege care să asigure asistenţă medicală reală. Doresc o lege pentru persoanele cu dizabilităţi care să asigure mult mai multe lucruri, de la alimentaţie, până la accesul la asistenţă medicală şi integrare în societate”, a afirmat Maria Grapini.

Candidatul USL în Colegiul 3 Deputaţi Timişoara, Maria Grapini, îşi doreşte o schimbare şi în domeniul prevenţiei medicale.

„O a doua iniţiativă legislativă este legată de asigurarea asistenţei medicale. Timişoara şi judeţul Timiş, din păcate, sunt pe primul loc la foarte multe boli. Cea mai devastatoare este cancerul. Acest lucru m-a determinat să iniţiez o lege pentru prevenţia în sănătate. Cred că toată lumea ar fi mai câştigată dacă am aloca mai mulţi bani de la buget pentru prevenţie. Astfel vom cheltui mai puţin pentru tratament, dar vom determina o schimbare majoră a ratei mortalităţii. România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte rata mortalităţii infantile, iar acest lucru se poate schimba prin prevenirea unor boli, decât prin tratarea lor”, a mai spus Grapini.

Toate aceste schimbări pot însă veni dacă încă din grădiniţă, şcoală şi facultate, românii sunt învăţaţi să trăiască sănătos şi de aceea Maria Grapini doreşte o modificare şi în Legea Educaţiei.

„Acum, în Legea Educaţiei nu avem prevăzut nimic coerent vizavi de modul de a trăi sănătos: cum să mâncăm, cum să ne îngrijim. Vorbesc aici de la preşcolari până la studenţi”, a mai spus Grapini.

Nimic însă nu este posibil fără o creştere economică continuă. Maria Grapini a reuşit deja să impună câteva din soluţiile ei în programul de guvernare USL, însă mai sunt multe de făcut.

„Iniţiativele din domeniul economic sunt necesare pentru că în acest moment este extrem de demotivant să începi o afacere, deoarece nu ştii în cât timp îţi amortizezi investiţia. De aceea, în domeniul economic am iniţiative pe care am reuşit să le impun în programul de guvernare, dar şi altele pe care le voi prezenta în Parlament”, a concluzionat Maria Grapini.

Share
Published by
campanie@debanat.ro

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

5 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

8 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

9 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

9 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

10 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

11 ore ago