Maria Grapini: Avem o educatie bolnava si o sanatate corigentă

Maria Grapini, candidat USL în Colegiul 3 Deputaţi Timişoara, s-a întâlnit în această lună de campanie cu mii de timişoreni. Întâlnirile nu au fost doar formale, sugestiile lor fiind însuşite de viitorul deputat al Colegiului 3 Timişoara, care a acceptat să le includă în programul său electoral şi să le prezinte cât mai urgent în Parlament.

Maria Grapini susţine că timişorenii pe care i-a întâlnit în aceste ultime săptămâni i-au demonstrat că sănătatea, educaţia şi economia sunt cele trei domenii care suferă cel mai mult în acest moment. De aceea, ea a preluat doleanţele oamenilor şi le va susţine în Parlament.

„Sănătatea şi educaţia sunt stâlpii de rezistenţă ai unui popor. Acum avem o educaţie bolnavă şi o sănătate corigentă. De aceea, iniţiativele mele sunt legate de starea de sănătate a populaţiei, nivelul de educaţie şi domeniul economic. Mergând în această campanie de la om la om, m-au impresionat cazurile sociale întâlnite, care nu au fost puţine, din păcate.

Persoanele cu handicap întâlnite în această campaniei – fie că vorbim de copii cu dizabilităţi sau de persoane mature, care datorită unor boli au ajuns în imposibilitatea de a munci – ne-au întărit ideea de a avea o iniţiativă parlamentară referitor la legea care ar trebui să protejeze persoanele cu handicap, dar în acest moment nu o face. Astfel, dacă până la intrarea în campanie mă găndeam doar la mărirea indemnizaţiei, care în acest moment este la un nivel jignitor, de 250 de lei, acum cred că este nevoie de o lege mult mai amplă.

Avem nevoie de o lege care să protejeze persoanele singure, aflate în imposibilitatea de a ieşi din casă şi o lege care să asigure asistenţă medicală reală. Doresc o lege pentru persoanele cu dizabilităţi care să asigure mult mai multe lucruri, de la alimentaţie, până la accesul la asistenţă medicală şi integrare în societate”, a afirmat Maria Grapini.

Candidatul USL în Colegiul 3 Deputaţi Timişoara, Maria Grapini, îşi doreşte o schimbare şi în domeniul prevenţiei medicale.

„O a doua iniţiativă legislativă este legată de asigurarea asistenţei medicale. Timişoara şi judeţul Timiş, din păcate, sunt pe primul loc la foarte multe boli. Cea mai devastatoare este cancerul. Acest lucru m-a determinat să iniţiez o lege pentru prevenţia în sănătate. Cred că toată lumea ar fi mai câştigată dacă am aloca mai mulţi bani de la buget pentru prevenţie. Astfel vom cheltui mai puţin pentru tratament, dar vom determina o schimbare majoră a ratei mortalităţii. România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte rata mortalităţii infantile, iar acest lucru se poate schimba prin prevenirea unor boli, decât prin tratarea lor”, a mai spus Grapini.

Toate aceste schimbări pot însă veni dacă încă din grădiniţă, şcoală şi facultate, românii sunt învăţaţi să trăiască sănătos şi de aceea Maria Grapini doreşte o modificare şi în Legea Educaţiei.

„Acum, în Legea Educaţiei nu avem prevăzut nimic coerent vizavi de modul de a trăi sănătos: cum să mâncăm, cum să ne îngrijim. Vorbesc aici de la preşcolari până la studenţi”, a mai spus Grapini.

Nimic însă nu este posibil fără o creştere economică continuă. Maria Grapini a reuşit deja să impună câteva din soluţiile ei în programul de guvernare USL, însă mai sunt multe de făcut.

„Iniţiativele din domeniul economic sunt necesare pentru că în acest moment este extrem de demotivant să începi o afacere, deoarece nu ştii în cât timp îţi amortizezi investiţia. De aceea, în domeniul economic am iniţiative pe care am reuşit să le impun în programul de guvernare, dar şi altele pe care le voi prezenta în Parlament”, a concluzionat Maria Grapini.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

Timișorean a spus: (decembrie 6th, 2012 at 17:39 )

Hopaaaa, ați început sa scrieti de bine de Grapini??? Si culmeeeeea in aceeași zi îl atacati murdar pe deputatul Dugulescu????? Nu mai sunt zile si va grabiti sa aruncati toate minciunile repede si sa o salvate pe Grapini! Degeaba, Grapini a pierdut deja!!!

FÂS a spus: (decembrie 6th, 2012 at 17:49 )

Dar mintea ta nu e bolnava? Grapini te faci de ras, stai acasă mai bine ca nu te alege nimeni.De 10 ani tot candidezi ci te bati cu marja de eroare!

iulia/ lunei a spus: (decembrie 6th, 2012 at 19:46 )

CAND se va invata minte femeia asta ca NU O VREA NIMENI?????? Oricat ar baga Dan Voiculescu in ea! De obicei articolele sunt semnate de autor, dar astea in favoarea lui Grapini au doar emailul „campanie@debanat.ro”. CIUDAT!

sari a spus: (decembrie 6th, 2012 at 19:54 )

si a pus baba poza de cand era la liceu????hahahahaha

Teo a spus: (decembrie 6th, 2012 at 20:18 )

Grapini a fost cea mai penibila prezenta la lansarea candidatiilor USL , o femeie intrata in menopauza!

Rumburak a spus: (decembrie 6th, 2012 at 21:07 )

a dat faliment fabrica aia vopsita intr-o culoare aleasa dupa gustul tau de taranca? crezi ca in politica esti mai buna decit in afaceri? ma indoiesc ca esti buna macar la cratita.

un alegator scarbit de voi! a spus: (decembrie 6th, 2012 at 21:51 )

LA ,,SPAIMATEX” , NU-TI RESPECTA NICI PAUZA DE MASA . CE SA MAI VORBIM DE CRESA , GRADINITA , CABINET MEDICAL, VISE NEICA , VISE……IAR DA SALARII 5-6 MILIOANE . IN SCHIMB EA SI DIRECTORII SAI , ADICA PEKINEZI , VILE , MASINI TARI , DELEGATII IN INDIA , ARMANI , GUCCI….. IAR PROSTIMEA TOT PROSTIME RAMANE. FEMEIA ASTA PE UNDE A TRECUT A DISTRUS TOTUL. SI ATUNCI DE CE SA O TRIMITEM IN PARLAMENT. FIINDCA EA NU E PTR. OAMENI!

FÂS a spus: (decembrie 6th, 2012 at 22:51 )

VOTATI MARIUS DUGULESCU!!!

Ioane si Gheorghe a spus: (decembrie 7th, 2012 at 14:06 )

Normal. Cu atatia escroci si plagiatori:

http://adevarul.ro/news/eveniment/plagiat-nivel-inalt-ministrul-ecaterina-andronescu-pierde-portofoliu-cele-trei-articole-suspecte-plagiat-1_50c0cb83a13fb28bd7ba999d/index.html

Precis ca madama Grapini impreuna cu Abramburica vor rezolva problema, doar sunt ambele colege !!!!

iulia/ lunei a spus: (decembrie 7th, 2012 at 22:46 )

GRAPINI A MINTIT! S-a dovedit ca nu Dugulescu era vinovat de ruperea afiselor! http://www.ziuadevest.ro/politic/35597-oamenii-lui-david-au-rupt-afiele-cu-grapini-dugulescu-complet-nevinovat.html RUSINE GRAPINI PENTRU CAMPANIA MURDARA!

iulia/ lunei a spus: (decembrie 8th, 2012 at 12:21 )

Grapini e femeie sau e barbat?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole

aeroportul-timisoara-700x280-01

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

iulius-mall-timisoara-craciun_728x90

Social vezi arhiva Social