Categories: EconomicSocial

Omul lui Blejnar de la Garda Financiara Timis, acuzat de discriminare

Omul lui Sorin Blejnar de la Garda Financiară Timiș s-a ales cu plângere penală pentru discriminare și pentru că, prin comportamentul său abuziv, a băgat în spital un om. Pavel Roman a fost reclamat pentru un control făcut înainte de Crăciun.

Pe 18 decembrie, Pavel Roman, comisar la Garda Financiară Timiș, a fost în control la SC Bimark International SRL, firmă deținută de Doina Pașcău. Acolo se afla și soțul femeii, un cetățean de origine irakiană, Abd Kadhim Munder. Lucrurile au degenerat, iar între irakian și comisarul GF s-a iscat o ceartă în toată regula. Lui Munder, cunoscut drept hipertensiv, i s-a făcut rău. A leșinat și a fost transportat la Spitalul județean Timișoara, unde este internat în prezent, fiind în comă.

„Comisarul a plecat imediat după ce prietenul nostru a leșinat. Nu i-a oferit primul ajutor. Poate că dacă o făcea, avea șanse. A intrat apoi în magazinul următor de pe strada Brâncoveanu, unde și-a exprimat opiniile în ceea ce privește cetățenii din comunitatea arabă, spunând că sunt hoți, evazioniști și prefăcuți și că-i va pune la punct pe cetățeanul Abd Kadhim Munder și pe toți arabii”, spune Mattar Monir, președintele Asociației de prietenie arabo-română Banat.

Joi, pe numele lui Pavel Roman a fost depusă o plângere penală. Mattar Monir cere instanței să ia măsurile ce se impun în privința comisarului Gărzii Financiare, care a dat dovadă de „abuz și discriminare în ceea ce privește comunitatea arabă”.

Potrivit stenogramelor date publicității în octombrie, Pavel Roman era unul din pionii lui Sorin Blejnar în teritoriu. Șeful ANAF îl coordona direct și cei doi își vorbeau la per tu. Controalele executate la cererea sau cu acordul lui Blejnar de către Pavel Roman aveau întotdeauna ca urmare cotizații importante către capul instituției.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

46 de minute ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

2 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

6 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

7 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

7 ore ago

Creșterile de preț la locuințele din Timișoara se mențin scăzute. Oferta e în creștere

Românii își doresc să fie proprietari, iar pentru a atinge acest obiectiv unii dintre ei…

8 ore ago