Categories: Social

Seara Kiwanis, pentru Spitalul de Copii „Louis Turcanu”

Clubul Kiwanis vă așteaptă la un eveniment caritabil în sprijinul Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Acesta face parte dintr-un proiect desfășurat pe tot parcursul anului și denumit „E.M.A” – „Ei Merită Ajutor”.

Proiectul „E.M.A.” al clubului Kiwanis Timișoara a pornit în momentul în care Ema, o fetiță de două luni, s-a stins din viață, în ciuda tuturor eforturilor medicale. „Din păcate, un aparat de oxigen, un senzor sau un monitor, esențiale poate pentru salvarea unei vieți, nu se pot cumpăra de la colțul străzii. Dacă ele ar exista, propoziția asta și multe altele ar începe cu «din fericire»”, spun organizatorii campaniei. La sugestia părinților micuței Ema a apărut Proiectul de Modernizare a secției de Terapie Intensivă și UPU din cadrul Spitalului „Louis Țurcanu”.

Evenimentul de vineri seară are loc la Casa „Adam Muller Guttenbrunn”, de la ora 18. Invitaţii sunt Cristian Onețiu, co-fondator al Life Care Romania, şi trupa Acoustica, adică Daniel Silvian Petre și Emil Kindlein. Seara culturală va dura aproximativ două ore și are un dublu scop: strângerea de fonduri pentru spitalul de copii – se vor putea dona bani în urna care va fi disponibilă la intrarea în sala de spectacol, dar şi cel de punere a tinerilor faţă în faţă cu valori care sunt mai puţin vizibile.

Misiunea Kiwanis este „să servim copiii lumii”. În Europa, Kiwanis strânge şi distribuie aproape zece milioane de euro şi peste un milion de ore de voluntariat în folosul copiilor. În România sunt 16 cluburi Kiwanis, primul înfiinţat în 1992. Kiwanis Club Timisoara s-a înfiinţat la 21 ianuarie 2010. Pe site-ul Kiwanis Timisoara puteți vedea sumele care s-au strâns în acest proiect și modul în care s-au cheltuit.

Share
Published by
editor

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

21 de minute ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

O oră ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

2 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

2 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

6 ore ago