Categories: Poli Timisoara

Copiii Timisoarei, interzisi la Poli!

Fotbaliştii de la Centrul de copii şi juniori al lui Poli nu au trecere şi la echipa mare. În plină campanie de recâştigare a identităţii, conducerea şi staff-ul tehnic de la Poli ignoră juniorii talentaţi din cadrul clubului. Echipa este susţinută în proporţie de 100% din banii timişorenilor şi timişenilor, dar copiii bănăţenilor au uşa închisă la echipa mare.

Alexandru Boştină şi Răzvan Iovan, ambii crescuţii la juniorii lui Poli, sunt primii jucători care părăsesc echipa în această iarnă. Boştină a evoluat doar 290 de minute în tur pentru Poli, dar a înscris de trei ori. Cu aceste procente, Boştină este cel mai eficient atacant de la Poli, cu un gol la 96 de minute. Faptul că a fost folosit extrem de puţin l-a determinat să se gândească la o eventuală despărţire de echipa la care a debutat de când era copil. Boştină este crescut la juniorii lui Poli, fiind component al generaţiei de juniori născuţi în 1993. Răzvan Iovan este ultimul supravieţuitor din generaţia 1992, care a câştigat două titluri de campioană la juniori, dar este ca şi plecat de la Poli. Fundaşul de 20 de ani a acuzat şi el faptul că nu este băgat în seamă de antrenorii echipei.

Are toate şansele să plece și Florin Aniţoiu, un fotbalist de picior stâng care face parte din generaţia anului 1994 de la LPS Banatul. Este vorba despre cea mai talentată generaţie dată de fotbalul timişorean în ultimele două decenii. Din această generaţie au mai făcut parte Steliano Filip, Alin Roman, Alin Dobrosavlevici, Darius Buia (toţi la Dinamo Bucureşti), Andrei Vaştag (Viitorul Constanta), Deian Boldor (AS Roma) sau Samuel Feraru (AC Parma). Aniţoiu este şi internaţional de juniori, dar Valentin Velcea nu are ochi pentru el, fiind preferaţi pe flancul stâng al apărări sârbul Marovic (30 de ani) sau Silviu Bălace (35 de ani). În aceste condiţii, este aproape sigur că Aniţoiu va pleca de la Poli.

Copiii talentaţi ai Timişoarei nu au loc la Poli, dar sunt agreaţi tineri din alte părţi care nu au concretizat până acum, cum este şi cazul portarului Mihai Gherasim, care beneficiază de tratament preferenţial în cadrul lotului pregătit de Valentin Velcea. Portarul de 20 de ani, fiul lui Daniel Gherasim, angajat al FRF ca antrenor secund al unei naţionale de juniori (Under 17), este student în Anglia. Când are examene, chiar dacă sunt programate în plin sezon, acesta îşi face bagajele şi zboară pe tărâm englez pentru a le susţine.

Transferul lui la Poli a ridicat semne de întrebare încă de vara trecută, când a fost adus de la Northampton, echipă la care nu a bifat nici măcar un joc, chiar dacă avea aproape 20 de ani. Ostafie, Gîrlea sau Iordache sunt portari mai tineri sau de aceeaşi vârstă cu Gherasim, consideraţi foarte talentaţi. Iordache a fost campion naţional cu juniorii lui Poli născuţi în 1992, dar acesta nu a fost un argument suficient pentru Velcea şi locţitorii săi, la fel cum nici ceilalţi doi nu sunt băgaţi în seamă.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

7 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

13 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

15 ore ago