Categories: Justitie

Lucian Torj, rejudecat in dosarul in care e acuzat de santaj si proxenetism

Interlopul Lucian Torj, fostul cumnat al lui Brigitte Sfăt, se întoarce în fața instanței. Curtea de Apel Timişoara a cerut rejudecarea dosarului în care gruparea condusă de Torj era acuzată de șantaj și proxenetism. Membrii acesteia au fost eliberați acum doi ani.

Lucian Torj, fost consilier local PSD în Biled, și zece acoliţi ai săi au fost arestați în februarie 2009, sub mai multe capete de acuzare: constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj şi proxenetism. Când a fost reţinut, Torj încă era consilier local, funcție pe care a pierdut-o ulterior, la fel ca și statutul de membru PSD.

Afacerile necurate ale lui Lucian Torj au generat venituri de zeci de mii de euro, dintr-o rețea de prostituție, dar și din șantajul și agresarea fizică a unor persoane. Polițiștii care au descins, la vremea respectivă, acasă la Torj și „colegii” săi au găsit arme și bani, despre care spun că proveneau din traficul de carne vie. Rechizitoriul procurorilor a consemnat mărturiile a 21 de părţi vătămate şi 40 de martori.

Unul din membrii grupării, Sergiu Burkaş, principalul suspect în cazul unei crime comise recent la Sinersig, a fost achitat de toate acuzaţiile. Colegii lui au primit diverse pedepse. Lucian Torj a fost achitat în primă instanță de toate infracţiunile grave de care era acuzat, fiind condamnat numai pentru o înşelăciune cu un cal.

După 23 de luni de arest, în urmă cu exact doi ani, gruparea a fost eliberată din penitenciar. Acum se anunță însă vremuri grele pentru fostul cumnat al lui Brigitte Sfăt. Dosarul în care sunt implicați Lucian Torj & co a ajuns, cu apel declarat, de DIICOT la Curtea de Apel. Această instanță a casat sentința Tribunalului Timiş şi a decis retrimiterea dosarului spre rejudecare la prima instanţă.

Share
Published by
Georgeta P.

Recent Posts

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

11 minute ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

23 de minute ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

51 de minute ago

Disoluţia PNL. Studiu de caz: cum au fost abordate speţele Alin Nica şi Iulian Dumitrescu

Orice grup, organizaţie, societate funcţionează după nişte reguli. Aşa e în firea lucrurilor. Dacă e…

O oră ago

Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto

Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele…

2 ore ago

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

15 ore ago