Categories: SocialUltima ora

Niciun reporter sau redactor de la TVR Timisoara nu va fi dat afara

Angajații TVR Timișoara încă n-au aflat, oficial, cine pleacă din instituție de la 1 februarie. Neoficial, se știe că vor fi puși pe lista de disponibilizări doar cei din departamentele tehnic și administrativ. Televiziunea publică are datorii de peste 130 de milioane de euro.

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a aprobat, săptămâna trecută, punerea în aplicare a noii organigrame a instituției. Aceasta va deveni operațională de la 1 februarie, când vor fi dați afară peste 600 de oameni. Toți angajații au trecut printr-un proces de evaluare. După finalizarea acestuia, la București au ajuns aproape 700 de contestații.

Doar cinci din cele 17 contestații de la TVR Timişoara au fost luate în considerare. Cea mai mare diferență de notare s-a înregistrat în cazul lui Constantin Mărăscu. După testul grilă, interviu şi raport de activitate, Mărăscu primise 78,37 de puncte. Comisia de la Bucureşti a decis însă ca rezultatul final să fie de 85,40 de puncte. Aceeași comisie a schimbat, de altfel, notele la cinci din cele 17 contestaţii depuse de angajaţii TVR Timişoara.

Printre cei ale căror contestații nu au avut niciun rezultat se numără Nelu Vlad și Cosmin Țîntă. Ultimul dintre ei este de mai multă vreme în conflict cu șefii lui și, în plus, a trimis presei o scrisoare deschisă în care dezvăluia neregulile din instituție. Nelu Vlad este reporter în zona politicului și a obținut unul dintre cele mai mici punctaje din instituție.

Deși oficial nu s-a primit nicio listă cu numele celor care își vor pierde locul de muncă de la 1 februarie, neoficial se știe că niciunul dintre reporterii sau realizatorii de la TVR Timișoara nu va fi afectat de disponibilizări. Vor pleca însă angajați din compartimentul tehnic, unii chiar solicitând acest lucru, precum și de la administrativ.

CA al TVR a aprobat și o listă de 55 posturi alocate cazurilor sociale. Printre acestea se numără și cel al Corinei Dănilă, care, la evaluare, a obținut unul dintre cele mai mici punctaje din instituție: 57,20 de puncte, din 100 posibile. Se presupune că fosta vedetă TV este considerată „caz social”, deoarece își crește singură fiica. Corina Dănilă este, din 2009, membru PSD.

Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, a declarat că televiziunea publică va plăti, drept salarii compensatorii, 3,8 milioane de euro. În prezent, TVR are o pierdere cumulată de circa 130 de milioane de euro, din care jumătate către bugetul de stat. Instituția va accesa, în februarie, un credit operațional de 20 de milioane de euro, pentru refinanţarea datoriilor şi pentru repornirea producţiei de televiziune.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bărbat decedat într-un oraș din Timiș, în timpul serviciului

La data de 21 mai, în jurul orei 16, polițiștii orașului Gătaia au fost sesizați…

6 ore ago

Începe lupta pentru Liga 2! Politehnica Timişoara întâlneşte într-un duel judeţean CSC Ghiroda

S-au luptat pentru supremaţia judeţului în urmă cu aproape zece ani. Acum se înfruntă din…

8 ore ago

Mirela Toc a fost reangajată la Primăria Timișoara și devine subordonata lui Culiță Chiș

Mirela Toc, angajata dată afară de Primăria Timișoara în vara trecută, a ajuns înapoi în…

9 ore ago

Universitatea de Vest Timișoara sărbătorește 80 de ani de activitate

Întreaga comunitate a Universității de Vest din Timișoara aniversează în zilele următoare 80 de ani…

9 ore ago

Noile dotări pentru clinicile ORL și Balneo vor fi finanțate cu bani europeni

În perioada următoare va avea loc demararea procedurilor în vederea recepției noului corp de clădire…

9 ore ago