Cutremur la Cadastru: trei angajati penali, in scandalul mansardelor

Scandalul intabulărilor false de mansarde face primele victime. Trei angajați de la Cadastru vor fi dați afară și cercetați penal pentru implicarea lor în acest caz. Este așteptată și reacția Primăriei Timișoara, pentru că o astfel de afacere nu s-ar fi putut derula fără complicitatea unor angajați ai municipalității.

Horaţiu Moldovan, şeful Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş, a descoperit că mai multe persoane au intabulat pe fals mansarde la blocuri. Cei ce se ocupau de „afacere” aveau o ştampilă falsă a Primăriei Timişoara şi falsificau chiar semnăturile unor funcţionari publici. La OCPI Timiş a fost declanşată o anchetă internă fără precedent, pentru că astfel de operațiuni nu puteau fi făcute fără complicitatea unor angajaţi ai PMT și Cadastru.

Raportul Comisiei de disciplină a OCPI a scos la iveală faptul că 17 extrase de carte funciară la lucrări la mansarde din cele 85 verificate în ultimii doi ani sunt false. În urma acestor descoperiri, trei angajați ai oficiului au fost dați afară și vor fi cercetați penal. Este vorba despre Loredana Alina Rotar, Ovidiu Sâman și Mihai Sârb. Există și un al patrulea angajat implicat, dar acesta are doar o vină parțială și va fi sancționat discplinar. Artur Ursu, șeful național al Cadastrului și fost director al oficiului timișean, a venit special la Timișoara pentru acest caz.

Nu tolerăm sub nicio formă astfel de măgării,cu astfel de lucruri nu putem merge mai departe. Am colaborat strâns cu colegii de la primărie în descoperirea falsurilor. Nici noi, nici ei nu ne-am gândit că ar putea face cineva astfel de măgării. Vom vorbi cu cei de la primărie, pentru a crește gradul de siguranță”, spune Ursu. Primul extras CF fals în acest caz a fost eliberat în aprilie 2012.

Primarul Nicolae Robu a fost uimit când a aflat că șefii de la Cadastru vor face publice rezultatele anchetei interne. Cele două instituții stabiliseră o conferință comună pentru ziua de miercuri. „M-am înțeles cu dl Moldovan să ieșim împreuna public să explicăm ce s-a întâmplat. Voi discuta cu ei să vad ce s-a întâmplat”, a declarat Robu, luni seară. Cei de la Cadastru au vrut însă să fie primii care să ofere informații.

Share
Published by
Mihai Oancea

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago