Cazurile medicale grave de la Clinica de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara vor avea parte de o a doua opinie din Ungaria. Se va întâmpla prin videoconferinţă cu medicii din Szeged.
Bolnavii de la Spitalul Judeţean vor fi diagnosticați atât în România, cât și Ungaria. Sistemul va funcționa similar și din țara vecină. „Se cheamă în medicină a doua opinie. Practic, decât să trimiţi un bolnav la Szeged, poţi soluţiona cazul prin videoconferinţă”, explică prof. univ. dr. Ioan Sporea, şeful Clinicii de Gastroenterologie.
Sistemul de telemedicină a fost finanţat printr-un proiect european al cadrelor medicale din Timişoara şi Szeged şi a fost nevoie de un an pentru implementarea lui. Pe lângă tratarea pacienţilor, sistemul presupune şi o continuă educaţie profesională a medicilor din ambele ţări. „Prin acestă colaborare putem stabili un diagnostic corect şi avem şansa de a învăţa unii de la alţii şi de a ne perfecţiona în domeniile în care ceilalţi sunt mai performanţi”, a mai spus Sporea. Medicii de la Timişoara vor să extindă proiectul şi la nivel naţional. În acest sens, s-a discutat deja cu medicii de la Cluj, următorii pe listă fiind cei din Hunedoara.
La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Rurale Belinț sub coordonarea procurorului din cadrul…
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…