Cazurile medicale grave de la Clinica de Gastroenterologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara vor avea parte de o a doua opinie din Ungaria. Se va întâmpla prin videoconferinţă cu medicii din Szeged.
Bolnavii de la Spitalul Judeţean vor fi diagnosticați atât în România, cât și Ungaria. Sistemul va funcționa similar și din țara vecină. „Se cheamă în medicină a doua opinie. Practic, decât să trimiţi un bolnav la Szeged, poţi soluţiona cazul prin videoconferinţă”, explică prof. univ. dr. Ioan Sporea, şeful Clinicii de Gastroenterologie.
Sistemul de telemedicină a fost finanţat printr-un proiect european al cadrelor medicale din Timişoara şi Szeged şi a fost nevoie de un an pentru implementarea lui. Pe lângă tratarea pacienţilor, sistemul presupune şi o continuă educaţie profesională a medicilor din ambele ţări. „Prin acestă colaborare putem stabili un diagnostic corect şi avem şansa de a învăţa unii de la alţii şi de a ne perfecţiona în domeniile în care ceilalţi sunt mai performanţi”, a mai spus Sporea. Medicii de la Timişoara vor să extindă proiectul şi la nivel naţional. În acest sens, s-a discutat deja cu medicii de la Cluj, următorii pe listă fiind cei din Hunedoara.
Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…
DRDP Timişoara a lansat astăzi pe SEAP procedura "Elaborare Studiu de Fezabilitate Extindere Varianta de…
În aceatsă săptămână, polițiștii municipiului Lugoj au fost sesizați cu privire la faptul că, în…
Etapa a 13-a din Liga a 3-a a început vineri şi aproape pe toate stadioanele…
Pentru a rezolva problemele apărute ca urmare a vremii, pe teren sunt mai multe echipe…
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…