Implanturile cohleare au fost reluate, la Clinica ORL a Spitalului Municipal Timișoara, după o întrerupere de doi ani. Operațiile sunt incluse într-un program național finanțat de Ministerul Sănătății.
Copiii cu deficienţe de auz din Timiş, dar şi din judeţele limitrofe vor putea scăpa de problemele legate de auz. Implantul constă în montarea unui dispozitiv miniatural care permite copiilor cu hipoacuzii profunde să recepţioneze sunetele. Printr-o intervenţie chirurgicală complicată, se plasează o spiră cu mai mulţi electrozi de contact în interiorul urechii interne (în cohlee, mai exact), iar electrozii vor stimula direct nervul auditiv, transmiţând astfel informaţia sonoră.
Potrivit managerului spitalului, primăria va cumpăra un aparat pentru evaluarea obiectivă a copiilor cu deficit auditiv, care costă aproximativ 25.000 de euro. „Avem în perspectivă înfiinţarea unui centru de recuperare şi reabilitare auditiv-verbală”, susține prof. dr. Mărioara Poenaru. Operaţiile de implant cohlear sunt incluse într-un program naţional finanţat de Ministerul Sănătăţii. Până la sistarea activității, în 2011, la Timișoara au fost operați 82 de copii.
Deputatul PNL de Timiş Cosmin Şandru afirmă că un preşedinte al României precum Marcel Ciolacu…
Elena Lasconi și USR au lansat, duminică, programul electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare de…
Scene de secol 19, cu “străzi” desfundate de noroi, oameni la limita sărăciei, cu mulți…
Polițiștii Secției 12 Rurale Sânnicolau Mare sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…
Sportivii CSM Timișoara, care se pregătesc la cea mai de tradiție sala din oraș, în…
Licitația pentru stabilirea firmei care se va ocupa de demolarea are un câștigător, anunță președintele…