Categories: Administratie

Reabilitarea zonei Cetate incepe in luna mai

Lucrările pentru reabilitarea zonei Cetate vor începe în luna mai. Licitaţia pentru desemnarea executantului lucrării este în derulare şi se apropie de finalizare. Primarul Nicolae Robu spune că, până în 2015, centrul istoric al Timișoarei va deveni exclusiv pietonal.

„Proiectul este în stadiul de licitaţie de derulare, cu şanse mari de finalizare, ceea ce ne permite ca în luna mai să începem lucrările. Proiectul costă circa 70 milioane de lei, iar în cadrul lui vor fi lucrări de refacere a alimentării cu apă, canalizare, alimentare cu gaz. Se vor face lucrări la pavimente şi la mobilier urban”, spune Robu.

Primarul a mai declarat că toate străzile care intră în proiect vor fi pavate cu piatră cubică, astfel ca zona să devină pietonală, iar mobilierul va respecta stilul arhitectural. „Zonele care vor fi reabilitate vor fi Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe şi Piaţa Ţarcului. Unele străzi vor avea o perioadă de reabilitare de șase luni, altele, de 12 luni. Cel mai mult vor dura lucrările în Piața Sfântul Gheorghe, unde acestea sunt programate să dureze 18 luni”, a conchis Robu.

Conform proiectului care va fi realizat din fonduri europene și a fost inițiat de administrația Ciuhandu, la finalul lucrărilor, circulația mașinilor ar trebui să fie interzisă pe mai multe străzi din zona Unirii – Sergent Constantin Mușat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Franceso Grisselini, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu și Enrico Carusso, dar și Piața Unirii, Piata Sfântul Gheorghe, Piața Libertății și Piața Țarcului.

Reabilitarea zonei istorice a Timişoarei va fi un proiect greu, care îi va da multă bătaie de cap timișorenilor. Asta pentru că, din momentul în care vor începe lucrările, traficul auto va fi întrerupt și în zonă nu vor mai putea fi parcate mașini.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

3 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

4 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

4 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

6 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

6 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

7 ore ago