Tri Sesira, locul ideal pentru a manca in Belgrad /FOTO

Belgrad, numit Oraşul Alb, este una dintre cele mai vechi așezări europene. De asemenea, este capitala Serbiei din 1403, a fost capitala Iugoslaviei (între 1918 și 2003), apoi din nou a Serbiei şi Muntenegrului, iar din 2006 este din nou exclusiv capitala Serbiei. Pentru noi, Belgradul este astăzi prima opțiune pentru un city-break, întrucât îl putem vizita și într-o singură zi.

La Belgrad sunt foarte multe lucruri de vizitat, iar orașul va fi, în general, peste așteptările noastre. Este, însă, mult de mers, iar la un moment dat, tot umblând prin capitala Serbiei, foamea ne va da târcoale. În aceste momente este bine să știți că unul dintre locurile ideale pentru a lua masa este restaurantul Tri Sesira, in plin centrul Belgradului.

Restaurantul Tri Sesira este situat în centrul vechi, în cartierul Skadarlija, și este unul dintre cele mai vechi restaurante din Belgrad ce își continuă activitatea și astăzi. Se pare că restaurantul s-ar fi deschis în anul 1864, iar primul proprietar a fost Deda Jevrem. Acesta a cumpărat un atelier în care se fabricau pălării și l-a transformat într-un restaurant. De altfel, numele Tri sesira înseamnă tocmai „trei pălării”, făcând referire la atelierul inițial care se afla pe strada Skadarlija la numărul 29.

Deși localul a fost renovat de mai multe ori în decursul timpului, proprietarii au ales mereu să păstreze aspectul inițial, astfel încât în restaurant se pot vedea tot felul de ilustrații foarte vechi. Întreaga atmosferă dă vizitatorilor senzația că odată ce treci pragul restaurantului te pregătești să iei masa cu istoria. Două trupe de lăutari cântă zilnic în incinta restaurantului, abordând practic orice gen de muzică, inclusiv melodii populare bănățene.

Specificul restaurantului Tri Sesira este bucătăria tradițională sârbească, dar gurmanzii se pot delecta si cu multe feluri de mâncare din gastronomia internațională. Porțile de mâncare sunt „sănătoase”, astfel încât toată lumea să se sature. Pentru Belgrad, prețurile sunt destul de pipărate, însă cu aproximativ 10-12 Euro poți mânca o ciorbă, un fel principal, o garnitură și o salată. Un aspect negativ ar fi, însă, că mâncărurile sunt foarte sărate, dar aceasta este o caracteristică specifică bucătăriei sârbești.

Datorită faimei sale, nenumărate personalități ale lumii au luat masa la Tri Sesira. Juan Carlos (regele Spaniei), Iosif Broz Tito, George Bush sau Willy Brandt sunt doar câteva exemple elocvente în acest sens. Una peste alta, dacă vă aflați în Belgrad și nu știți unde să mâncați, restaurantul Tri Sesira s-ar putea dovedi alegerea ideală.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 minute ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

50 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

50 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

O oră ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

O oră ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago