Categories: Administratie

ACS Poli primeste patru milioane de lei de la primarie

Consiliul Local Timișoara se întrunește, vineri, într-o nouă ședință extraordinară. Pe ordinea de zi sunt câteva zeci de proiecte care, probabil, vor fi votate la foc automat. Printre acestea, cele referitoare la banii pentru echipele de fotbal, baschet, handbal și rugby. Va fi supus la vot și Regulamentul local de identitate arhitecturală, reclamat, din nou, de Asociația Pro Democrația.

Consilierii locali vor vota, vineri, sumele alocate pentru 2013 de la bugetul local către cluburile sportive din Timișoara. Partea leului o va primi, desigur, „copilul de suflet” al primarului Nicolae Robu, clubul ACS Poli Timișoara. Echipa de fotbal va primi patru milioane de lei, din care 2,5 milioane de lei în primul semestru al anului.

La echipa de handbal, CL Timișoara se va asocia cu Politehnica și CJ Timiș, în Asociația sportivă „Clubul de Handbal Politehnica”, devenind membru fondator. În această calitate, contribuția financiară este de un milion de lei. BC Timișoara va primi, dacă aleșii locali sunt de acord, 2,2 milioane de lei de la bugetul Timișoarei. Cu două milioane se va alege și RCM UV Timișoara, echipa de rugby fiind campioana en-titre.

Tot vineri, consilierii locali vor vota Regulamentul local de identitate arhitecturală al Timișoarei, deși riscă să se aleagă cu o nouă plângere din partea Asociației Pro Democrația. Acesta a fost supus unei dezbateri publice de formă, anunțată cu doar o zi înainte. Legea transparenței decizionale 52/2003 spune însă că dezbaterile publice se anunță cu minimum trei zile înainte. În plus, actul nu a fost făcut public cu minimum 30 de zile înainte de supunerea la vot, așa cum prevede aceeași lege 52.

Dacă regulamentul va fi adoptat de CL în cadrul şedinţei pe a cărei ordine de zi este anunţat acum, hotărârea va fi grevată de încălcarea prevederilor legale. Va rezulta astfel un act normativ care va putea fi contestat cu succes în instanţă de orice persoană nemulţumită”, spune Cristian Bratu, coordonatorul APD Timișoara.

APD Timișoara a reclamat și modul în care a fost votată hotărârea privind sterilizarea câinilor. Plângerea prealabil de revocarea a acesteia se regăsește, de asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de plen de vineri.

Share
Published by
Andreea Rotar-Popovici

Recent Posts

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

32 de minute ago

Presiune redusă la apă miercuri în Freidorf şi Dâmboviţa. La Liebling se ia apa câteva zile

Miercuri, 8 mai, între orele 00-21 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

O oră ago

România, a dominat Europenele de culturism. Peste 100 de medalii obţinute, printre performeri şi o timişoreancă

La Campionatele Europene de culturism de la Santa Susana (Spania), România a câştigat 105 medalii:…

O oră ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

4 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

14 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

14 ore ago