ACS Poli primeste patru milioane de lei de la primarie

Consiliul Local Timișoara se întrunește, vineri, într-o nouă ședință extraordinară. Pe ordinea de zi sunt câteva zeci de proiecte care, probabil, vor fi votate la foc automat. Printre acestea, cele referitoare la banii pentru echipele de fotbal, baschet, handbal și rugby. Va fi supus la vot și Regulamentul local de identitate arhitecturală, reclamat, din nou, de Asociația Pro Democrația.

Consilierii locali vor vota, vineri, sumele alocate pentru 2013 de la bugetul local către cluburile sportive din Timișoara. Partea leului o va primi, desigur, „copilul de suflet” al primarului Nicolae Robu, clubul ACS Poli Timișoara. Echipa de fotbal va primi patru milioane de lei, din care 2,5 milioane de lei în primul semestru al anului.

La echipa de handbal, CL Timișoara se va asocia cu Politehnica și CJ Timiș, în Asociația sportivă „Clubul de Handbal Politehnica”, devenind membru fondator. În această calitate, contribuția financiară este de un milion de lei. BC Timișoara va primi, dacă aleșii locali sunt de acord, 2,2 milioane de lei de la bugetul Timișoarei. Cu două milioane se va alege și RCM UV Timișoara, echipa de rugby fiind campioana en-titre.

Tot vineri, consilierii locali vor vota Regulamentul local de identitate arhitecturală al Timișoarei, deși riscă să se aleagă cu o nouă plângere din partea Asociației Pro Democrația. Acesta a fost supus unei dezbateri publice de formă, anunțată cu doar o zi înainte. Legea transparenței decizionale 52/2003 spune însă că dezbaterile publice se anunță cu minimum trei zile înainte. În plus, actul nu a fost făcut public cu minimum 30 de zile înainte de supunerea la vot, așa cum prevede aceeași lege 52.

Dacă regulamentul va fi adoptat de CL în cadrul şedinţei pe a cărei ordine de zi este anunţat acum, hotărârea va fi grevată de încălcarea prevederilor legale. Va rezulta astfel un act normativ care va putea fi contestat cu succes în instanţă de orice persoană nemulţumită”, spune Cristian Bratu, coordonatorul APD Timișoara.

APD Timișoara a reclamat și modul în care a fost votată hotărârea privind sterilizarea câinilor. Plângerea prealabil de revocarea a acesteia se regăsește, de asemenea, pe ordinea de zi a ședinței de plen de vineri.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

dolarel a spus: (martie 29th, 2013 at 10:47 )

poli primeste bani de la primarie si e foarte bine. din pacate politica clubului este total eronata pentru ca banii intra in buzunarele uor jucatori din alte parti iar timisorenii, unii cu potential, stau pe margine. proiectul ar trtebui regandit din temeli iar echipa asta sa devina a timisorenilor.
de ce aia de la bc timisoara primesc mai mult decat echipa de rugby, cea mai performanta echipa din timisoara ultimilor 23 de ani? nu e normal.

drukeria-membriidepartid a spus: (martie 29th, 2013 at 11:11 )

cred ca toti iubitorii de sport din timisoara au motive sa fie bucurosi!… (nu si cei orbiti de ura politica).

@drukeria-membriidepartid a spus: (martie 29th, 2013 at 11:27 )

orbit de ura politica esti tocmai tu. ai o mentalitate stupida si acuzi pe oricine nu e deacord cu un proiect robulian. jura-te pe mamicuta ta ca nu esti membru de partid! poti sa faci asta? esti un nerusinat si un nespalat care are menirea clara de a ataca la modul cel mai gretos si pervers pe oricine va contrazice. daca nu stiai, in timisoara mai sunt si oameni care nu fac politica, dar care au pareri, care nu tot timpul converg cu ale voastre.

pareristul de banat a spus: (martie 29th, 2013 at 11:28 )

drukeria-membriidepartid vorbea de brincovan ca isi da cu parerea la fiecare articol care apare despre AX,dar el nu face altceva decit acelasi lucru.al cui purtator de cuvint ai fi si tu?

toti a spus: (martie 29th, 2013 at 11:49 )

vrem transparenta pentru banii publici bagati in echipele astea de unde isi ridica cascavalul tot mai multi membri de partid. sa se dea bani, dar sa fie investiti cu cap si nu in detrimentul timisorenilor. vrem transparenta!

si ASU Timisoara ce primeste? a spus: (martie 29th, 2013 at 11:54 )

pai cum sa se „bata” cu satucurile,sau satucele timisene, locuite pe jumate, fara bani? oare pensionarii de la ASU sa se multumeasca doar cu pensia? pt. asta au facut cinste Timisoarei batand puternica echipa din Leucusesti?

ASU nu e Poli a spus: (martie 29th, 2013 at 12:35 )

Si nici AC Recas nu e Poli AEK…..ASU o sa primeasca cand o sa ajunga in liga 2…adica peste 10 ani?! …sau niciodata?

ASU nu e Poli a spus: (martie 29th, 2013 at 12:35 )

La ASU da Iancu ca drukeria il iubeste…

debanat.ro a spus: (martie 29th, 2013 at 13:34 )

Prostu asta de „druckeria” rade ca apa-n buda, isi va primi si el feliuta din fabuloasa cifra.
Adevaru-i ca-si merita banii la cat a muncit pe aici…

salamu lu bradu a spus: (martie 29th, 2013 at 13:40 )

ASU PRIMESTE SALAMU LU BRADU

drukeria-membriidepartid a spus: (martie 29th, 2013 at 13:51 )

@
ma jur pe ce vreti voi! ca nu am nicio legatura cu nici-un partid politic! pdl=pntcd=psd=ppdd=pnl=aceeasi mizerie!
nu ma intereseaza absolut deloc politica! inainte nici nu posatam nici-un fel de ‘comenturi’ la nici-un fel de articol, stire etc deloc!
din momentul in acre am vazut cum clubul pe care-l iubesc cel mai mult Poli Timisoara (unii ii spuneau aek altii bragadiru, atii acum recas, pentru mine ramane Poli!) a ajuns bataia de joc a unora:
mascarada cu auditu, mascarada cu salvareea licentei, injurarea fostului investitur, refuzul autoritatilor de a salva clubul… la toate acestea drukeria a fost complice! a tacut malc! nu doar ca a tacut complice, ba dimpotriva chiar reprezentanti ai drukeria apareau la televizor si cereau desfintarea clubului! incredibil! de ce brancovan sau altii nu l-au tras de maneca pe herzog sa-i spuna „cum iti permiti sa apari la tv si sa ceri sa se desfinteze clubul” daca erau de buna credinta?! dar nu sunt!
apoi acei drukeri au intrat in politica in partidul care s-a opus salvarii clubului(partid care a mai pierdut in trecut si palmaresul, dar asta-i alta discutie), apoi aceeasi drukeri se opun proiectului acs poli(singurul viabil, singurul care are sanse ca in urmatorii ani sa ne faca sa ne mai bucura la vre-o victorie in fata spurcatilor steaua&dinamo! singurul! ) orice om in toate facultatile mentale isi da seama ca o echipa in liga 5 a nu are cum sa ajunga in prima liga nici in 5,6,.. poate 10 ani! nu are cum! e logic! si cu ce costuri si cati jucatori? in fiecare an ar trebui sa schimbi lotul de jucatori! si ce jucatori gasesti sa-ti semneze contracte doar pe un an?! ca la anul tre sa aduci altii de o valoare mai mare! si ce manager iti gaseste jucatorii potriviti in fiecare an ca sa promovezi?! nu se poate asa ceva! e logic!
apoi acei drukeri care apareau la tv, vad ca finanteaza si conduc echipa din liga a 5 a , in birtul lui herzog,cel care cerea desfintarea echipe care ne-a adus atate bucurii, in birtu lui se aduna drukeri in birtu lui isi prezinta „achiztiile” este stigator la cer!!! apoi vad cum acestia controleaza sit-uri, ziare, etc,.. au mazgalit pana si cladirile timisoarei incercand sa saboteze singurul proiect fotbalistic viabl!

si dupa toate astea sa nu rabufnesti?!

debanat.ro a spus: (martie 29th, 2013 at 14:19 )

@ druckeria
Iti respect opiniile si nu am nimic impotriva lor.Singurul lucru care ma deranjeaza este ca repeti obsesiv aceeasi placa.
Probabil ai remarcat si tu ca lumea s-a cam saturat pe aici de comentarii identice drept pentru care ai si primit calificative slabe.
Una peste alta, mi-ar face placere sa ne vedem la o cafea si sa discutam pe marginea subiectului „”Fotbal in Timisoara””

drukeria-membriidepartid a spus: (martie 29th, 2013 at 16:33 )

oricand pot discuta cu oricine, constructiv si cu argumente.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Flavius Biea

Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial

Gala Boxing Fighting Championship 4 „Biea luptă pentru România”, va avea loc sâmbătă, începând cu ora 20 la Sala Constantin Jude. Cântarul oficial se va desfăşura, vineri, 26 aprilie, de la ora 18.00, la Iulius Town. După o carieră impresionantă la amatori, unde a câștigat 9 titluri de campion național, 3 titluri de campion european,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Biea îşi pune centura în joc sâmbătă. Vineri are loc cântarul oficial
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”

Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Primăria Municipiului Timișoara și Arhiepiscopia Timișoarei vor semna, în perioada imediat următoare, un contract de închiriere a imobilului de pe bulevardul Loga nr. 3, în vederea desfășurării activității Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19. Clădirea cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală de 1.145,3 mp, a fost verificată deja de către echipe de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grădinița cu Program Prelungit nr. 19 are asigurat un spațiu adecvat pentru funcționare
Elevii interesați să vadă cum e viața de studenți pot participa și în acest an la proiectul West Summer University (WSU), universitatea de vară destinată elevilor începând cu vârsta de minimum 16 ani, organizat la Universitatea de Vest din Timișoara (UVT), care simulează toate aspectele vieții de student. În acest an, acesta va avea loc...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea de Vară revine cu o nouă ediție a Școlii de Vară. Elevii vor afla cum e să fii student
Sediul Prefecturii Timiș găzduiește de la această oră ședința Guvernului României. În frunte cu primul ministru, Marcel Ciolacu, miniștrii dezbat  în sedință  mai multe proiecte.  Lista include și trei asemenea proiecte extrem de importante pentru județ. Vorbim despre cele referitoare la Institutul Oncologic, cel de aprobare a indicatorilor pentru noul stadion care va fi ridicat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Proiectele noului stadion, al Institutului Oncologic și cel al PTF Beba Veche au fost aprobate in ședința de guvern de la Timișoara
Top